Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2016 18:41:00

Výstavba a provoz Podzemního výzkumného pracoviště Bukov bude pokračovat

Výstavba a provoz Podzemního výzkumného pracoviště Bukov bude pokračovat

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek informoval na schůzi vlády o zadání veřejné zakázky.

 Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek informoval na schůzi vlády o zadání veřejné zakázky, kterou bude zajištěna provozuschopnost a běžná údržby Podzemního výzkumného pracoviště (PVP) Bukov pro potřeby přípravy hlubinného úložiště v České republice.

„V současné době je před dokončením realizace tohoto výzkumného pracoviště a je připravován běžný provoz,“ uvedl ministr Mládek. V následujících letech budou realizovány další etapy výzkumných prací, vyžadující přípravu výzkumných prostor a zajištění provozu nezbytné části důlního provozu. „Vzhledem k tomu, že státní podnik DIAMO má jediný práva poskytovat tyto služby v důlním díle Rožná, Správa úložišť radioaktivních odpadů zvolila pro veřejnou zakázku zadávací řízení formou jednacího řízení bez uveřejnění,“ doplnil ministr průmyslu a obchodu.

Pokračování výstavby a přípravu provozu PVP Bukov schválila vláda letos v lednu usnesením k řešení sociálních důsledků uzavírky uranového dolu Rožná v Dolní Rožínce. Účelem výstavby a provozování PVP Bukov je vybudování podzemních důlních děl a nadzemních laboratoří včetně skladu hmotné dokumentace a zázemí pro výzkum, vývoj a ověřování postupů a technologií pro účely přípravy a budoucí výstavby hlubinného úložiště. Provoz výzkumného pracoviště a provádění výzkumných prací je nutnou podmínkou před výběrem lokalit a realizací trvalého úložiště jaderného odpadu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama