Ing. Radek Lacko

  • ANO 2011
  • Praha 4
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2016 18:31:00

Demence nemusí přijít jen ve stáří

Demence nemusí přijít jen ve stáří

Již 3. ročník benefičního koncertu s názvem Nezapomenutelný večer, který má za cíl vybrat prostředky na poradenství pro lidi postižené demencí a jejich rodiny a také upozornit na jejich nelehký osud, včera navštívil i radní hl. m. Prahy Radek Lacko.

 „Těší mě, že Česká alzheimerovská společnost pořádá tyto akce a i jinak se snaží tématem demence zabývat. Je třeba si uvědomit, že demence nemusí přijít jen ve stáří, ale může postihnout člověka i v nižším věku a proto je třeba tomuto tématu věnovat dostatečnou pozornost,“ uvedl radní Radek Lacko.

Slavnostní večer se také snaží téma demence zviditelnit a upozornit na to, že ačkoliv se demence vyskytuje především ve stáří, není jeho běžnou součástí. Navíc nezasahuje jen nemocné, ale zásadně také ovlivňuje životy jejich nejbližších, ze kterých se postupně stávají pečovatelé na plný úvazek. V Česku se syndrom demence úzce dotýká více než čtvrt miliónu lidí, přičemž nemocných je u nás podle odhadů Alzheimer Europe více než 150 000.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama