Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2016 22:58:00

Návrh na změny rozpočtu Ústeckého kraje byl přijat, aby byl vzápětí nepřijat

Návrh na změny rozpočtu Ústeckého kraje byl přijat, aby byl vzápětí nepřijat

V pondělí 19. prosince na krajském úřadě v Ústí nad Labem proběhlo Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Naši zastupitelé za ODS jako jediní podali při projednávání rozpočtu kraje návrh na změnu rozpočtu.

Podstatou návrhu bylo, že jsme chtěli schvalovat rozpočet vyrovnaný, nikoliv schodkový, jak navrhovala koalice KSČM, ČSSD a SPO-SPD. Podstatou našeho návrhu bylo, že kraj příští rok dostane z daňových výnosů téměř o půl miliardy více a přesto si chce půjčovat další peníze a vytvářet další schodek pro budoucnost, aniž by to prokazatelně potřeboval.

Podali jsme jasný, konkrétní a srozumitelný návrh na změnu, který by neznamenal žádné omezení kraje. Naopak navrhuje potřebné úspory např. v rozpočtové kapitole kancelář hejtmana, kde se finanční prostředky vynakládají ve velké míře na propagaci a inzerci bez prokazatelného efektu. Příkladem budiž např. Krajské noviny, barevný bezobsažný měsíčník kraje v nákladu 350 000 ks „zdarma“, který přijde daňové poplatníky na 5, 8 mil. Kč ročně a většinou se válí po zemi u schránek nebo v odpadkovém koši. Takových příkladů je zde mnoho. Náš návrh změny je v příloze, včetně odůvodnění.

Zajímavé bylo i samotné hlasování. Návrh totiž prošel. Pro hlasovalo 29 zastupitelů, k přijetí stačí 28 hlasů. S naším návrhem se překvapivě ztotožnil pan hejtman a rovněž pan radní Šmíd (ten měl s hlasováním jisté problémy již při ustavujícím zasedání zastupitelstva).

A pak nastala již obvyklá eskalace šarády přestávek a dvou dalších zmatečných hlasování, než jsme se dopracovali ke „správnému“ hlasování a náš návrh byl zamítnut.

Mrzí nás, že nezvítězil zdravý rozum a dobrý návrh byl popřen jen proto, že jej předložila opozice.

Jiří Kulhánek
předseda klubu ODS ZÚK

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama