Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2016 23:23:02

„česká automobilka“ investuje 60 miliard v Číně? Proč lžou média i politici?

„česká automobilka“ investuje 60 miliard v Číně? Proč lžou média i politici?

O tom, že občané České republiky jsou zaměstnanci zahraničních vlastníků firem, ví snad už každý. České ručičky, české hlavinky. Češi jsou šikovní, ale pracují ve většině případů pro cizince. Bohužel.

Největší česká investice v zahraničí? Miliardy šly do Číny (Adam Junek, Seznam cz 27.12.2016 v 11.12) 

Proč politici i média přesvědčují české občany o tom, že české obchody kvetou, když většina už patří  zahraničnímu kapitálu? Češi pouze „makají“ a zisky inkasují v zahraničí. I tento případ je stejný.

Obchodní firmu ŠKODA AUTO a.s. vlastní  jediný akcionář VOLKSWAGEN FINANCE LUXEMBURG S.A., L-1150 Luxembourg, 291, Route d´Arlon, Lucemburské velkovévodství, Registrační číslo: B166745

Je s podivem, že se na takových transakcích zahraničního kapitálu podílí přímo Český stát a to konkrétně v případě lucemburského vlastníka ŠKODA AUTO a.s. formou přímé podpory pojišťovací společností EGAP (Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s.), která pojišťuje vysoce rizikové zahraniční obchody. Ne tedy podíl na zisku, ale břímě možných rizik!

Pro informaci čtenářům kdo je EGAP:

EGAP byl založen v roce 1992 jako akciová společnost plně vlastněná státem. Česká republika svá akcionářská práva vykonává prostřednictvím Ministerstva financí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva zahraničních věcí ČR a Ministerstva zemědělství ČR. Ve své činnosti se řídí zákonem o pojišťovnictví a zákonem o pojišťování a financování vývozu se státní podporou. Pro úplnost informací uvádím, že EGAP plně vlastněný Českým státem má účet u Komerční banky a.s., která patří rakouskému vlastníkovi!!!, namísto toho, aby její finance spravovala banka státu, ČNB.

Sám šéf pojišťovny EGAP Jan Procházka dle Seznamu CZ prohlásil, že největší a rekordní „českou“ investicí v zahraničí je čínský tento obchod. Ale nikoliv Češi, nýbrž lucemburský vlastník hodlá v Číně investovat 60 miliard. Pro lucemburského vlastníka to má i další výhodu. Do nákladů rozpustí investici 60 miliard, které by jinak musel v České republice danit!

Jak se má na to dívat český občan, když zahraniční vlastník investuje v jiné cizí zemi, kde prodává to, co vyrobily české ručičky. Nic víc českého na tomto obchodě není! Snad jen to, že rizika nese Český stát, tedy opět prostí občané, kteří tak svými daněmi garantují cizí prospěch!

Občané, rozhlédněte se kolem sebe! Například guvernér České národní banky (která není komerční bankou) prohlašuje „naše české banky“ o bankovních ústavech, které patří zahraničním vlastníkům! Český stát nemá žádnou banku komerčního typu! Jen Fio banka a.s. má české vlastníky, ale o to se naši politici nezasloužili!

Český občan podnikatel musí zápasit o přežití a díky nespravedlivému a nerovnému postavení pomalu české podnikání vymírá. Dotace z peněz daňových poplatníků i evropských fondů získávají majitelé zahraničních firem, které v Českých zemích podnikají. A zisky? Samozřejmě mizí za hranicemi.

Občané, zvažujte, chcete takový stát, kde se lže za Vaše peníze a takové lidi, které platíte ze svých daní? Co uděláte pro změnu? Seznamte se s „hodnotovou ekonomikou“. Najdete ji na privatismus.eu

Je třeba vytvořit společenství – stát, kde bude skutečně platit rovnost, právo a svoboda pro všechny!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama