Mgr. Bc. Roman Sklenák

  • SOCDEM
  • Líšeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.01.2017 15:14:00

Chceme zachovat volnou soutěž politických stran a hnutí

Chceme zachovat volnou soutěž politických stran a hnutí

Poslanecká sněmovna přehlasovalo veto prezidenta republiky a opětovně schválila novelu zákona o střetu zájmů. A to přesto, že se tímto návrhem musela zabývat zejména kvůli obstrukcím poslanců hnutí ANO ve dvou dnech.

Novela zákona o střetu zájmů je jedním z dlouhodobě očekávaných protikorupčních opatření připravovaných v souladu s vládním Akčním plánem boje s korupcí. Sociální demokracie přijetím této novely naplňuje zásadní bod svého dlouhodobého programu. Návrh zákona zavádí zásadní změny, které posílí přehlednost, transparentnost a kontrolovatelnost při výkonu veřejné funkce. Budou zpřísněny sankce při porušení povinností vyplývajících ze zákona. Zlepší se podmínky kontroly veřejností, neboť každý zájemce bude mít přístup do centrálního elektronického registru oznámení na internetu.

„Novelou tohoto zákona chceme také zachovat volnou soutěž politických stran a hnutí, bez toho, aniž by docházelo k propojování politické, mediální a ekonomické moci,“ uvedl po hlasování Roman Sklenák, předseda Poslaneckého klubu ČSSD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama