Ing. Milan Urban

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2017 16:53:00

Podíl českých potravin na spotřebě klesá

Podíl českých potravin na spotřebě klesá

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 12. ledna 2017 k Návrhu rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2017

 Dobrý den, dámy a pánové.

Nechci ani zdržovat, ani ze sebe dělat odborníka na zemědělství, ale víte, že jsem při nějaké podobné problematice již tady vznesl určité otázky a možná by to nějak ekonomicky vizionářsky stálo za to se na to podívat.

Mně nejde do hlavy jedna věc. Jestli mám pravdu, že postupně zvyšujeme dotace alespoň v kvantifikaci, a to není výtka, ani to celé nemyslím jako výtku, že zvyšujeme částku aspoň předpokládám rozpočtu každoročně a nějak se určitě minimálně valorizuje nebo navyšuje, a proti tomu se mi zdá, mé informace jsou takové, že nám klesá podíl českých potravin na spotřebě v České republice. A tomu já nerozumím, to bych potřeboval vysvětlit, protože buď struktura dotací je špatná a nebo okolo nás země mají větší dynamiku dotace a podpory zemědělcům, a tím pádem oni jsou konkurenceschopnější vyrábět, dodávat a exportovat potraviny do České republiky, nebo prostě někde v úvaze se mi zdá musí být logická chyba.

Jestliže zvyšujeme peníze pro zemědělce s cílem zvyšovat podíl české produkce na české spotřebě a vlastně realita je opačná, tak prosím, kdyby mi tohle někdo zkusil vysvětlit, a děkuji mu předem za to.

Díky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama