ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2017 8:39:00

Tramvajové trasy v centru Prahy

Tramvajové trasy v centru Prahy

Na jednání Výboru pro dopravu ZHMP byl na programu, bohužel v samém závěru, bod, který se zabýval možným vedením tramvajových tras v oblasti kolem Muzea, horní části Václavského nám., Opletalovi ul. a prostoru Vrchlického sadů.

Na jednání Výboru pro dopravu ZHMP byl na programu, bohužel v samém závěru, bod, který se zabýval možným vedením tramvajových tras v oblasti kolem Muzea, horní části Václavského nám., Opletalovi ul. a prostoru Vrchlického sadů před novou budovou Hlavního nádraží (pro znalce Prahy, dnes se tomu říká Sherwood).

Po odborném představení celé problematiky IPRem, kdy byly popsány všechny možné varianty vedení tramvajových tras v této oblasti, byly vyjmenovány jejich přednosti, jejich slabiny a kdy jsem byl připraven podpořit koaliční návrh členů výboru o dalším pokračování přípravy vybraných např. třech tras, které by splňovaly logické a základní podmínky jako je dopravní obsluha Hlavního nádraží a celé související oblasti a nesledovaly trasu např. po střeše nové budovy Hl. nádraží (ano té budovy, u které s tím vůbec nikdy nikdo nepočítal a měla by tedy unést na své střeše 60 až 120 tun v případě, kdy se na střeše potkají dvě tramvaje T15, které jsou ve výbavě DP), takový návrh nepřišel a pan předseda navrhl prověřování právě této varianty, se slovy, že je čas, že možná stavba je časově v nedohlednu, protože se musí zahájit změna územního plánu v této oblasti. Pan předseda ani nevěděl, že tato změna územního plánu (předseda výboru je Matěj Stropnický, bývalý náměstek primátorky pro územní rozvoj) byla zahájena již v minulém volební období, v květnu 2014 za vlády TOP 09.

Absurdistán…..Tímto způsobem, přes veškerou snahu náměstka Dolínka, se opravdu v Praze nepostaví jediná stavba dopravní infrastruktury, byť se jedná o infrastrukturu pro, zdůrazňuji, pro městskou hromadnou dopravu. Prosím, nechť si to laskavý čtenář pamatuje až půjde v roce 2018 k volbám. Trojkoalice resp. Zelení nechtějí stavět vůbec nic nikde. Oni nezastávají NIMBY přístup (Not in my back yard - volně - nestavějte nic za mým dvorkem), oni zastávají přístup BANANA – to není banánová republika, jak název napovídá, ale zkratka pro Build absolutely nothing anywhwre near anything – nestavět vůbec nic, nikde a vedle ničeho a já bych snad ještě dodal v případě dopravní infrastruktury - nikdy.

JIŘÍ NOUZA
MÍSTOPŘEDSEDA KRAJSKÉ ORGANIZACE TOP 09 PRAHA, ZASTUPITEL HMP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama