Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2017 21:35:00

Při řádné správě státu dokážeme podmínky života lidí dál zlepšovat

Při řádné správě státu dokážeme podmínky života lidí dál zlepšovat

“Věřím, že Váš slib postupného zvyšování důchodů myslíte doopravdy, ale 300 Kč nárůst není žádný zázrak”, napsal mi Petr Franc.

Takže pane Franc, abychom mohli udělat ten „žádný zázrak,“ tak jsme museli najít 10,7 miliard korun. A ano, své sliby myslím vážně, což „zavedené“ politické strany hodně znervózňuje, proto teď otevírají další bojovou linii – nesplnitelné sliby.

Moje sliby jsou reálné, protože za jejich důsledky cítím zodpovědnost. Nebudu slibovat navýšení všeho a všem, protože vím, že na to rozpočet prostě nemá. A lehkomyslně zvyšovat státní dluh odmítám.

Můžeme rozdávat pouze peníze, které vybereme. Třeba zvýšení důchodů o 100 korun měsíčně znamená nárůst výdajů o 3,6 miliardy ročně. V roce 2016 jsme dali na důchody 400 miliard, to je třetina všech výdajů našeho státu. Na rok 2017 se počítá už s 416,5 miliardami… Musíme ale zajistit i fungování zdravotnictví, sociálních služeb, škol, bezpečnosti, dopravy, dávek pro osoby se zdravotním postižením, pro rodiny s dětmi a další a další oblasti, které od státu občané čekají.

Já jsem přesvědčený, že při řádné správě státu dokážeme podmínky života lidí dál zlepšovat, že je možné rozšířit služby a výhody, které budou mít lidi v důchodovém věku a taky lidi pracující a rodiny s dětmi. Už loni se nám podařilo dosáhnout přebytku. A udělám všechno pro to, abychom dobře hospodařili i v dalších letech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama