Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2017 6:00:00

DALŠÍ KAUZA TRUMP

DALŠÍ KAUZA TRUMP

Prezident Trump dělá věci, které si už dlouho nikdo nedovolil. Svět se prý otřásá a tisíce lidí demonstrují. Při sledování ČT1 se mi zase zvedl tlak, a proto nabízím shrnutí situace pro čtenáře, kteří ještě snad tápou v záplavě polopravd nejen na ČT1

 Prezident Trump vydal přechodné omezení zakazující občanům sedmi zemí vstup do USA. Rozčiluje mě ta smršť polopravd, která se ohledně tohoto Trumpova výnosu objevila. Všimněte si slova občanům a přechodné. Trump zakázal vstup všem občanům zmíněných sedmi států, kteří z těchto států také cestují, nezakázal vstup muslimům, ale občanům. A omezení je přechodné, s výjimkou Sýrie, na 90 dní, dokud nedojde k zpřísnění prověrek a přezkoumání mechanismu přijímání migrantů.

Jsme na tom v dnešním světě opravdu tak, že stát musí přijímat na své území kohokoliv, i když by tím mohla být narušena jeho vnitřní bezpečnost a bezpečnost jeho obyvatelstva? Znamená to tedy, že státní hranice jsou pouhou čárou na mapě a zákony státu jen stoh papírů, které může jakýkoliv nově příchozí nelegální imigrant porušovat? Že nelegální imigrant, který porušil zákony hostitelské země tím, že se po ní nelegálně pohyboval nebo kradl, může ještě pobírat vysoké sociální dávky, dostat byt a prakticky se nechat občany státu živit?

V naší televizi se dost pravidelně dozvídám, jak se ve společnosti zvyšuje agresivita. No, já se tedy nedivím. Pokud může kdokoliv překročit hranice suverénního státu a pohybovat se po něm nelegálně bez postihu, pak zde mluvíme o anarchii a ne fungujícím právním státě. Pokud občan státu ztrácí víru v právo a rovnost, pak nastupuje anarchie. A anarchii doprovází agrese. Takže čemu se vlastně divíme? A proto si musíme zvolit do čela státu politiky, kteří jsou dostatečně silní, aby dokázali právo svých občanů prosazovat i přes tlak sousedních politiků a států. Silný politik je ten, který se nebojí postavit před občany s plnou odpovědností, hmotnou i trestní. A v neposlední řadě je politik silný, pokud se nebojí dát občanům možnost ho přímo zvolit a odvolat. A to je spolu s referendem princip přímé demokracie. A dokud nebudeme mít silné politiky ve vedení naší země, ani my nebudeme plně suverénním a sebevědomým státem!

Jana Levová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama