ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2011 0:00:14

Z Brna se bude létat do Eindhovenu

Z Brna se bude létat do Eindhovenu

Z Brna bude létat nová linka společnosti WIZZAIR do nizozemského Eindhovenu. Oznámili to 9. 6. 2011 na brněnském letišti představitelé společnosti za účasti hejtmana JMK Michala Haška a předsedy představenstva a.s. Letiště Brno Jiřího Filipa.

Nová linka bude v provozu od 16. prosince 2011, z Brna do Eindhovenu bude létat dvakrát týdně - v pondělí a v pátek, vždy brzy odpoledne. Půjde o třetí letecké spojení společnosti WIZZAIR z Brna, od prosince 2010 je v provozu čtyřikrát týdně linka Brno - Londýn Luton, od března 2011 pak dvakrát týdně Brno - Řím Fiumicino.

„Mám radost, že se otevírá další letecká linka z Brna. Velké investice v Brně, jako je projekt CEITEC nebo ICRC, tedy excelentní vědecká centra, zaměstnají stovky vědců z celého světa a přilákají pozornost zahraničních firem. Všichni se přitom ptají, jak je to s přímým leteckým spojením do Brna. To je dnes klíčová věc. Bez rozšiřování leteckého spojení bychom jen těžko hledali špičkové vědce. Já osobně i vedení Jihomoravského kraje podporujeme spolupráci společnosti Letiště Brno se společností WIZZAIR. Ta nekončí dnešním oznámením nové linky, ale diskutujeme i o hlubší spolupráci, o tom, co by mohla do budoucna zahrnovat. Jsem spokojen s tím, že brněnské letiště se stává jedničkou mezi regionálními letišti u nás, že zde vzrůstá počet přímých leteckých spojení a garantuji jako hejtman, že tento trend bude vedení kraje podporovat i do budoucna,“ uvedl hejtman Hašek.

Předseda představenstva společnosti WIZZAIR József Váradi řekl, že tento největší nízkonákladový přepravce ve střední a východní Evropě za posledních dvanáct měsíců přepravil přes 10 milionů cestujících. Výkonný viceprezident společnosti John Stephenson informoval, že v současnosti má WIZZAIR 15 základen v osmi zemích - Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Ukrajině, Srbsku, Litvě a České republice. Jeho letecká flotila čítá 36 letadel typu Airbus A320. „S vytížením linek z Brna do Londýna a Říma jsme spokojeni, jde přibližně o 85 procent, letadla naplníme bez problémů,“ dodal.

„Myslím si, že Eindhoven byl vybrán dobře, protože jde o aglomeraci, kde je poměrně silné osídlení, silné zázemí, takže pro Brno to představuje další dobré spojení,“ zhodnotil novou linku předseda představenstva a.s. Letiště Brno Jiří Filip.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama