Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2017 11:42:04

Další konference Kraje pro bezpečný internet

Další konference Kraje pro bezpečný internet

Na Středočeském kraji se konala 7. února konference Kraje pro bezpečný internet.

Na Středočeském kraji se konala 7. února konference Kraje pro bezpečný internet, které se mimo zástupců Středočeského kraje zúčastnil i zastupitel Zdeněk Štefek, který měl tento projekt Asociace krajů v gesci v minulém období.

„Potěšilo mě, že při hodnocení byl rok 2016 dalším pozitivním rokem, v kterém se podařilo nejen zvýšit počet účastníků kvizů o internetové bezpečnosti, ale i vytvořit třeba spoty pro seniory, právě ve spolupráci se Středočeském krajem. A že aktivity pokračují i letošní rok,“ dodal.

Na konferenci se uskutečnilo i slavnostní předání cen třem nejúspěšnějším studentům z celostátního finále soutěže Kvíz PLUS, nejlepší byl Michal Mrkos z Pardubického kraje, druhý pak Ondřej Kubal z Plzeňského kraje a třetí Patrik Růžek z Vysočiny..  

Nosným tématem aktivity „Kraje pro bezpečný internet“ je již několik let prevence kybernetické kriminality, minimalizace rizik spojených s užíváním informačních a komunikačních technologií a zvýšení celkového povědomí o online bezpečnosti. Zaměřuje se nejen na žáky základních a středních škol, ale i na pedagogy, rodiče, sociální pracovníky, seniory a dokonce i policisty.

Na konferenci nechyběla informace o aktuálních trendech trestné činnosti v oblasti kybernetické kriminality ani představení útvarů Policie, které se touto kriminalitou zabývají. Prostor dostali i partneři, Microsoft a GORDIC.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama