JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2011 18:31:17

Rady prezidenta vládě jak řešit stávku jsou úsměvné

Rady prezidenta vládě jak řešit stávku jsou úsměvné

Vyjádření poslance Parlamentu ČR a předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa k radám prezidenta V. Klause vládě jak řešit stávku.

Hraběcí rady prezidenta Klause, jak má vláda řešit situaci se stávkou, jsou ne-li směšné, tak přinejmenším úsměvné.

Kde by mohla vládnoucí pravice sehnat náhradu za stávkující, když předtím téměř vše zprivatizovala a svými restrukturalizacemi deformovala celá odvětví? Dokládají to i informace z Prahy, kde se údajně podařilo sehnat od soukromých dopravců jako náhradu 20 autobusů, což je doslova směšný počet ve srovnání s 1390 autobusy, 464 tramvajemi a 149 vlaky metra, nemluvě o 95 vlacích příměstské dopravy ČD, které v rámci pražské integrované dopravy podle informací poskytnutých pražským zastupitelům zajišťují v metropoli dopravu ve špičce.

Silná slova vlády i prezidenta na adresu stávkujících tentokrát maskují bezmocnost, protože stávka je v souladu s ústavními právy. Doufáme, že se vláda neuchýlí k neadekvátnímu mocenskému řešení.

Vojtěch FILIP, předseda ÚV KSČM a poslanec PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama