Mgr. Dušan Kučera

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2017 11:05:18

Je to postoj Němců ke kancléřce Merklové...

Je to postoj Němců ke kancléřce Merklové...

Předmětem tohoto článku jsou postřehy z pobytu v jihoněmeckém městečku Radolfzell a podělit se o postoje německého obyvatelstva k současné německé politice.

 

Nedávno (ještě před teroristickou akcí v Berlíně z 19. 12. 2016) jsem navštívil na jihu Německa, kolem Bodamského jezera v blízkosti Švýcarska. Místo, kde jsem se pohyboval, bylo německé město Radolfzell - historické místo na severním břehu Bodamského jezera cca 20 km severozápadně od Kostnice. Počasí i nálada byla předvánoční. Toto město v období adventu žije vánočními stánky, které na rozdíl od nás postrádají východní tendence trhovců. Překvapila mne absolutní čistota v místech a okolí vánočních stánků, kde ruch a kolot lidí se dá přirovnat vánočním trhům na Staroměstském náměstí v Praze. Nicméně bylo více obdivuhodných míst nebo objektů. Jeden za obdiv stojící je hotel aquaTurm Hotel plus Energie“, který je zatím ve výstavbě, ovšem bude zcela energeticky soběstačný. Jen krátce k tomuto hotelu. Je vybudován a přestavěn ze staré vodárenské věže. Stěny jsou obloženy voltaickými panely a je dál energeticky podporován větrnou elektrárnou a umístěnými větrnými vrtulemi. Pod hotelem jsou provedeny hlubinné tepelné vrty, jež budou dodávat hotelu přírodní teplo. Odkaz - http://aquaturm.de/ . Je to jedno z mnoha děl, před kterými bych se s úctou poklonil. Jedno z dalších obdivuhodných děl byla plastika umístěna na pěší zóně, která jasně vyjadřuje a dokladuje náladu občanů na politiku EU a Německa v čele s německou kancléřkou Angelou Merklovou. Možná že mnozí z Vás poznají další tváře na plastice.

Dalším místem návštěvy bylo městečko zvané „EIGELTINGEN“. Malebná obec 17 km od „Radolfzellu“. Tato obec, kromě typicky německé čistoty v okolí a pohlednými domečky, není na první pohled ničím zvláštním. …ale přece něčím ano, je zvláštní. Toto místo je zvláštní životním strachem původních obyvatel a jejich obavou před muslimskými utečenci, kteří se na „pozvání“ německé kancléřky v této obci na čas usadili. Svého času měla tato obec ubytovaných až na 600 uprchlíků. Vykrádání různých obecních objektů muslimskými utečenci je na denním pořádku. Když si položím otázku o věrohodnosti tohoto článku, o zdrojích mých informací, tak mohu potvrdit, že jsem byl na místě a mluvil s obyvateli. Dokonce jsem byl na místě, domnívám se, že s vysokou informovaností, přímo na zubní poliklinice, kde jsem měl dojednaný dentální zákrok. Samotná zubní ordinace byla již dvakrát vykradena. Tamější zubní lékařka chodí do práce se strachem nejen o svůj život, ale i s obavou, co ji po příchodu do ordinace čeká. Všichni merklo-utečenci mají zubní zákroky hrazeny státem. Místní zubní lékařka má pocit, že poslední dobou k ní chodí snad celý islámský svět. Nejenže má povinnost, každého utečence na ošetření a zákroky přijmout, ale navíc nesmí po nich chtít jakoukoliv, třeba částečnou úhradu nákladů.

Proto není možné se divit, že postoj německých obyvatel ke kancléřce je velice negativní a je existenční nutností nahradit současnou kancléřku a její politiku, za schopnějšího politika – ne-li pragmatika. Sami Němci dobře chápou dopady současné politiky kancléřky Merklové, bohužel, či bohudík v Německu vnímají němečtí voliči populistické sliby neschopných politiků dost negativně a mají na důležitých politických postech odzvoněno, na rozdíl od českých politiků, jež opět vyšlou populistické sliby o světlých zítřkách směrem ke svým voličům a pro další volby opět obstojí.

V politologických kruzích je poznatek, že ze všech národů právě Čech má nejkratší paměť ve smyslu negativních politických událostí a tím taky minulost až tak moc neovlivňuje budoucnost. Jen současné dění, mediální zájem, emotivní reklamy ovlivňují aktuální směr české politiky. Čech, ať protřelý zkušeností, je i nadále nepoučen minulostí, jež má za dopad, že jeho nadměrná důvěra k volebním slibům má za dopad historicky opakující se chyby v zásadním politickém rozhodování při aktivní účasti ve volbách.

Přestože Německo ovlivňují podobné fenomény při volbách jako Česko, dokáží Němci více využívat ověřených zdrojů informací ve svém politickém rozhodování, než Čech. Pravděpodobně je to způsobené úrovní dostupnosti ověřených informací a schopností obyvatel s touto dostupností pracovat. Dovolím si tvrdit, že současné období je pro německou kancléřku posledním a bude volen kancléř, jehož postoj k islamizaci Evropy bude radikálně negativní, v opačném případě můj odhad německých občanů a jejich postoj k politice kancléřky je nesprávný.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama