Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2017 10:26:39

Z masopustu v „Mayrovce“

Z masopustu v „Mayrovce“

11. února proběhl v hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích u Kladna tradiční masopust.

11. února proběhl v hornickém skanzenu Mayrau ve Vinařicích u Kladna tradiční masopust.

Ve skanzenu se sešly průvody masek z nejbližšího okolí. Nechyběl zde ani místopředseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

„V průvodech nechyběly samozřejmě tradiční postavy masopustů - medvěd, symbol plodnosti a kobyla, kterou se historicky snaží účastníci hospodářům v jednotlivých staveních „prodat“. Na programu bylo i tradiční udělení masopustního práva a volba královny masopustu. “ popsal své zážitky Štefek.

První masopustní průvod začal před Divadlem Lampion a postupně se napojil na náměstíčku Viktora Stříbrného na masopustní průvod z Podprůhonu. Masopustní průvod maškar z Tuháně vyrazil také na cestu do skanzenu Mayrau. Další průvod, z Libušína vedl okolo střelnice a čistírny odpadních vod.  A poslední průvod začal ve Vinařicích.

V „Mayrovce byl připraven bohatý program, pro děti malá maškařící dílnička. Na průvody navazovalo udělení masopustních práv, korunovace královny masopustu, scénické představení maškar, průvod maškar po skanzenu s hudebním doprovodem Batucada band a pak zahrála k tanci a poslechu Chotěborka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama