ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2011 18:20:37

Oslavy hasičů ve Veselici

Oslavy hasičů ve Veselici

V sobotu 11. 6. 2011 se hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, který je také šéfem Integrovaného záchranného systému na jižní Moravě, zúčastnil spolu se senátorem Jozefem Regecem oslav 90. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Veselice.

Při slavnostní schůzi ve sportovním areálu v Malé Veselici, části obce Vavřinec, poděkoval hejtman Hašek dobrovolným hasičům za jejich práci, ochotu nasazovat nezištně vlastní životy při mimořádných událostech, kdy zachraňují zdraví i veřejný a soukromý majetek. Vzpomněl v té souvislosti například opakované povodně na jižní Moravě. Ocenil i další zapojení dobrovolných hasičů do společenského i kulturního života měst a obcí. Poukázal na skutečnost, že i podíl dobrovolných hasičů na spolkovém životě vedl k vítězství Vavřince v letošním ročníku krajského kola soutěže Vesnice roku.

Michal Hašek zároveň připomněl, že od roku 2009 jako hejtman prosadil výrazné zvýšení dotačních prostředků Jihomoravského kraje pro dobrovolné hasiče na 35 milionů korun ročně, což je nejvyšší částka v historii kraje, která byla pro tyto účely uvolněna. Tuto částku bude rozdělovat krajské zastupitelstvo na svém červnovém zasedání.

Součástí oslav bylo také společné přestřižení pásky v nově zrekonstruované hasičce hejtmanem Haškem a starostou Vavřince Miloslavem Novotným i předání medailí a čestných uznání pro členy SDH.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama