Bc. Martina Sejkorová, DiS.

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2017 0:20:00

Politické ambice jednoho z kandidátů na prezidenta vyvolají u občanů zděšení.

Politické ambice jednoho z kandidátů na prezidenta vyvolají u občanů zděšení.

Přivítat v České republice ekonomické migranty je Horáčkova nevědomost a neznalost věci? Ne, to jistě ne...Avšak jeho projevy stále častěji vyvolávají u budoucích voličů negativní reakce.

 Politické ambice jednoho z kandidátů na prezidenta vyvolají u občanů zděšení... Vyvoleným u většiny z nich je Zeman.
Vždy jsem zbožňovala hudbu dvojice Hapka - Horáček, mám na mysli hlavně dřívější tvorbu a myslím si, že tomu tak bylo snad u většiny z nás. Génius Hapka coby skladatel ve spojení s textařem Horáčkem dokázali vykouzlit nádhernou, uchu lahodící hudbu, ještě když byla doprovázena výraznými osobnostmi šansonu, za všechny připomínám paní Hanu Hegerovou. Jejich soukromí jsem tolerovala.

Přišel však okamžik, kdy odešel do muzikantského nebe Petr Hapka a Michal Horáček začal dávat našemu národu najevo, že by chtěl změnit svět. Svět točící se v politice se jakoby rázem švihnutí proutku stal pro tohoto pána velkým světem pro realizaci jeho ambicí.

A nastala velká změna. Pan Horáček již nebyl tím umělcem, kterému je shůry dáno tvořit zamyšleníhodné texty, se sympatickým úsměvem a tak trochu ležérním vystupováním. Jeho úsměv nyní chápu jako falešný, naučený a nepřirozený, jeho postoj je arogantní a obsah jeho slov je naráz jiný. Vnímám jej pouze jako nástroj k urážkám, zlobě, ponižování a zesměšňování. Osobní projev je najednou nabubřelý, jakoby právě on byl tím vyvoleným s mocí uchopit vládu naší země do svých rukou.

Ne, nemyslím si, že obyčejní lidé budou tleskat namyšlené kreatuře. Obyčejní lidé chtějí žít v klidné zemi, radovat se ze svých dětí, chtějí pracovat a vytvářet rodinné zázemí, mít přátele. To je to obyčejné lidské štěstí.

V jednom z článků tohoto týdne právě kandidát na prezidenta České republiky Michal Horáček hovoří o jednom z témat svého programu, a tou je migrace. „Jistě, mluvím zde o často haněných a odmítaných ekonomických migrantech. Ale co je na nich špatného? Že mají odvahu zkusit žít ve zcela neznámé zemi jen s nadějí, že tam bude mít jejich život větší perspektivu než tam, kde se narodili?   Je dobře, že sem chtějí přijít. Za mnohem větší problém bych považoval, kdyby sem nikdo přijít nechtěl.“ Dalším jeho programovým názorem je azylová politika, kde sděluje:“Jsem také toho názoru, že Evropa do budoucna potřebuje jednotné azylové řízení. A spolu s ním také jednotný systém vracení neúspěšných žadatelů o azyl do jejich původních zemí, či do nejbližší bezpečné země.“

Pokud se zamyslíte nad obsahem těchto slov, nemohou vás absolutně nechat v klidu. Dokážete si vůbec představit, že by měl v čele státu stát člověk, který zastává takové názory a v podstatě nerozumí řízení státu, nedokáže identifikovat následky? Nemá vize ani představy, jak dalece by mohl poškodit zájmy státu? Jeho program na mě působí jako slohová školní práce plující na obláčku, ale s nedozírnými následky pro naši vlast. Anebo to ví dobře?

Pan Horáček by rád vstoupil do řeky, která ovšem neplyne poklidně a jen místy se prudce vřítí do jezu. Dokazují to slova vycházející z jeho programu. Jsou částečně na bázi faktů, skutečností, ale pečlivé prostudování vás přesvědčí o politické nezralosti a neznalosti věci.

Jsou to čtyři roky, kdy se hlavou českého státu stal pan Miloš Zeman. Ten Miloš Zeman, který dříve mnohdy vyvolával u lidí rozporuplné názory, je dnes silnou osobností nejenom pro nás, všechny občany v České republice, ale je dnes celosvětově pozitivně vnímán v nejvyšších politických kruzích. Vstupuje do pátého roku vládnutí a minulý týden nás pozval na koncert „Můj čtvrtý rok s vámi“ do Španělského sálu Pražského hradu jako jeho výraz poděkování přátelům a příznivcům.

Při této nádherné příležitosti nám pan prezident oznámil své rozhodnutí ke kandidatuře na post prezidenta České republiky, který jsme s velkým nadšením potleskem přijali.

Uvědomujeme si, že pan prezident Miloš Zeman přináší občanům České republiky jistoty, které v dnešní politicky komplikované Evropě mnoho státníků nezvládlo, což je i výrazem jejich neschopnosti. Víme také všichni, jaké názory má náš pan prezident k migrační vlně v Evropě. Její existence zde byla po desetiletí, avšak migranti byli lidé s podobnou kulturou té naší. Dnes to je interkontinentální migrace založená na velmi odlišné, pro naše národy neslučitelné kultuře.

Shoduji se rovněž s těmito názory a i s takovým, že pro ekonomické migranty, například z africké Eritrey, Nigérie, Somálska, Súdánu anebo Gambie, by se měl nalézt rychlý způsob, či deportace pro návrat zpět do Afriky. Obecně je známo, že ekonomičtí migranti nemají v EU právo na azyl. Vyhostit je však přináší obrovské problémy, a to z důvodu, že jejich mateřské země je odmítají přijmout zpět. Ekonomickým uprchlíkům nehrozí nebezpečí, ale jdou za vidinou lepších životních podmínek. Přitom je nám všem prostřednictvím médií i mimo ně známo, a mnohé případy, které se v posledním roce udály, to dokazují, že lze důvodně pochybovat o asimilaci a integraci těchto migrantů v naší evropské společnosti.

Jinak jsou na tom ale migranti, váleční uprchlíci, kteří prchají z prostředí Sýrie, Iráku a z dalších zemí, kde probíhá krutá a krvavá občanská válka, přes Turecko do Evropy, kde chtějí nalézt pomoc a zázemí.

Pan prezident Miloš Zeman již přinesl občanům, jak zmiňuji, určité jistoty v oblasti bezpečí občanů a bezpečnosti našeho státu. Jedině to pro všechny občany znamená neobávat se o naše blízké, o naše majetky, o naši budoucnost.

Chtěla bych zdůraznit, že hlavním smyslem veškeré politiky Strany Práv Občanů je zajištění práv a jistot občanů a jednou ze základních priorit Strany Práv Občanů je zajištění obranyschopnosti České republiky a bezpečnosti jejích obyvatel v míře odpovídající aktuálním mezinárodním hrozbám a rizikům, která z nich pro ČR plynou.

Podporujeme tak přirozené pevné české kořeny naší státnosti. „Pevné české kořeny"je i název programu, který předkládá Strana Práv Občanů celé veřejnosti.

Bc. Martina Sejkorová, DiS.

místopředsedkyně Strana Práv Občanů Liberecký kraj

krajská zastupitelka Libereckého kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama