Ing. Vlastimil Gabrhel

  • SOCDEM
  • Znojmo
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2017 8:32:00

Ve Znojmě na rozdíl od jiných měst a krajů stávka nehrozí

Ve Znojmě na rozdíl od jiných měst a krajů stávka nehrozí

Starosta Znojma Vlastimil Gabrhel informuje o situace kolem řidičů ve Znojmě.

Ve Znojmě na rozdíl od jiných měst a krajů stávka nehrozí, neboť díky mediačnímu úsilí radnice se dopravce se zaměstnanci dohodl na navýšení již minulý rok (uzavřela se kolektivní smlouva)

Město Znojmo podle smlouvy s dopravcem hradí zvýšené náklady plynoucí z pracovněprávních vztahů vzniklé neočekávanou změnou legislativy.

Problémem spíše technicko – administrativního charakteru bylo, že toto navýšení musí proběhnout v souladu se zákonem o obcích a zákonem o veřejných zakázkách.

Na celou problematiku se objevilo několik právních názorů, např. stanovisko Svazu měst a obcí

Proto jsem jako poslanec oslovil přímo pana premiéra a ministryni práce a sociálních věcí a požádal je, aby ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo upřesňující výklad vyhlášky. Tato iniciativa nepomohla jenom Znojmu, ale celé řadě dalších měst.

Celý proces navýšení proběhne formou uzavření dodatku ke stávající smlouvě, proto jsme jako řádní hospodáři ověřili jednotlivé položky navýšení mzdových nákladů dopravce a nechali připravit právní posudek, který dává zastupitelům přiměřenou jistotu, že navýšení je v souladu se zákonem.

Zvýšení mezd znamená zvýšení nákladů o 4,85 Kč na km.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama