Ing. Vlastimil Gabrhel

  • SOCDEM
  • Znojmo
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2018 15:24:00

Rozhodnutí Ústavního soudu je překonáním další překážky

Rozhodnutí Ústavního soudu je překonáním další překážky

Krajský soud v Brně v prosinci zamítnul žalobu požadující zrušení zásad územního rozvoje, základního dokumentu pro rozvoj a plánování Jihomoravského kraje.

 Dokument, který upravuje možné trasy budoucích klíčových dopravních staveb, jejich záměry a kudy mohou vést, tak zůstává v platnosti.

Jihomoravský kraj tak může nadále pracovat na plánování strategických staveb v rámci celého regionu, a zároveň pokračovat i v aktualizaci a přepracování současných zásad územního rozvoje. Rozhodnutí je důležité i pro obce a města, které se staví na stranu Jihomoravského kraje a žádaly zachování těchto zásad. Mezi nimi je i město Znojmo.

„Jsem rád, že naše společná jednání se zástupci Jihomoravského kraje, která se týkala převážně právě zásad územního rozvoje a skutečností, které jsou důležité pro realizaci stavby, vedlo k úspěšnému výsledku,“ vyjádřil se k rozhodnutí Krajského soudu starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama