RSDr. Alexander Černý

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2017 15:05:00

Stropnický uráží ve své nevědomosti důstojníky české armády

Stropnický uráží ve své nevědomosti důstojníky české armády

Věřím, že zavedení krátké povinné vojenské služby by bylo dobrým krokem.

Věřím, že zavedení krátké povinné vojenské služby by bylo dobrým krokem. Jednak by pomohlo naší republice, abychom byli připraveni na krizové situace v tomto stále více nestabilním světě a také by tato vojenská služba pomohla novým generacím získat určité prospěšné návyky, zvýšil by se zájem o armádu a dobře míněné vlastenectví.

Bohužel předchozí vlády armádu tak zdecimovaly, že obnovit její původní funkce by trvalo mnoho let. Dnešní počty vojáků by stačily sotva na ochranu jednoho kraje a rozhodně ne na ochranu hranic. Ministr obrany Stropnický však názory, které mu oponují, šmahem demagogicky označuje za hospodské. A nejenom to. Neštítí se urážet celou generaci vojáků, kteří prošli českou armádou, z nichž někteří jsou stále v aktivní službě. Mluví o komunistických důstojnících s pupkem, kteří nejsou vzorem mužství, a to má být argument proti základní vojenské službě. Dnes máme prý jiné důstojníky, když povinnou službu nemáme. Asi fešné a líbivé. Jenže všichni lidé by se měli hodnotit podle toho, co mají v hlavě a ne podle toho, jak vypadají.

V někdejší komunistické straně byli mnozí význační čeští generálové a vysocí důstojníci, kteří působí v armádě dodnes. Kupříkladu nedávní respektovaní náčelníci generálního štábu Vlastimil Picek či Petr Pavel a také současný, již ministrem akceptovaný náčelník generálního štábu či Štefan Kaleta by se mohli při tomto ministrově hodnocení oprávněně cítit uraženi. A to nehovořím o mnohých dalších.

Ministr Stropnický se možná považuje za dobrého herce, roli ministra obrany však rozhodně „hrát“ nedovede. O jeho fundovanosti v rezortu armády můžeme diskutovat. Je mnoho problémů, které by si zasloužily řešení téměř okamžitě. Kdysi sám Stropnický přiznal, že se k této funkci dostal jako slepý k houslím. O potřebách naší armády ví minimum. A možná právě ti, které ve svém rozhovoru v jednom z celostátních deníků uráží, by mu mohli pomoci orientovat se v současných problémech Armády České republiky, jejíž devastace nadále pokračuje.

Alexander Černý
poslanec PSP ČR a stínový ministr obrany KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama