JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2017 9:40:00

Pomůžeme cizincům prostřednictvím jazykových kurzů

Pomůžeme cizincům prostřednictvím jazykových kurzů

Na jižní Moravě legálně žije na 44 tisíc cizinců. Více než polovinu tvoří občané Evropské unie, kteří zde žijí, studují, pracují a přispívají k rozvoji našeho regionu. Jejich poptávka po studiu českého jazyka se rok od roku zvyšuje.

„Jihomoravský kraj je po Praze a Středočeském kraji třetím místem s nejvyšším počtem žijících cizinců. Jsou to lidé, kteří zde pracují a mají zájem na soužití s místní společností a jejich podpora je dlouhodobou prioritou Jihomoravského kraje. Rozhodli jsme se pomoci těmto lidem prostřednictvím jazykových kurzů a odborného poradenství a v rozpočtu Jihomoravského kraje jsme na tyto aktivity vyčlenili 1 milion korun,“ uvedl Bohumil Šimek, hejtman Jihomoravského kraje.

Výuka českého jazyka se uskuteční 16krát ve formě prezenčního jazykového kurzu v rozsahu 75 hodin a také 4 online jazykových kurzů. Poptávka po výuce češtiny a odborném poradenství vzešla ve většině případů od zaměstnanců nadnárodních korporací, výzkumně-vzdělávacích institucí a univerzit. Zároveň bude probíhat odborné poradenství zaměřené na konzultace v oblastech souvisejících s pobytem občanů EU na území České republiky (např. oficiální doklady v souvislosti s pobytem a prací v ČR, ubytování a bydlení, zdravotní péče, pracovní příležitosti, sociální a zdravotní pojištění, řidičské průkazy, finanční a daňové záležitosti). Odborné poradenství bude možné telefonicky nebo osobně po předchozím sjednání termínu schůzky a také formou terénní práce (tzv. doprovodů). 

Obě aktivity se budou provozovány od května do konce roku 2017 v prostorách Vyšší odborné školy zdravotnické v Brně v ulici Kounicova. Více informací se zájemci dozví na telefonním čísle +420 725 073 470 nebo na e-mailu: hercikova.lenka@kr-jihomoravsky.cz.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama