Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2011 15:07:04

Růžovo - entropácká inteligence

Růžovo - entropácká inteligence

Tank č. 23 vyjadřující vděk Pražanů Rudé armádě, která nás osvobodila, skandálně přemalovaný Davidem Černým na růžovo, je dnes zneužit k akci prezentující hloupý cynismus a bezcharakternost lidí, kteří si zřejmě neváží nejcennějších lidských hodnot.

Občané, kteří se díky této vládě mají stále hůř, se v pondělí dověděli, že mají »týden svobody«.

Aby nedošlo k omylu: jedná se o týden, který má připomínat dvacáté výročí odchodu sovětských vojsk z bývalého Československa a rozpuštění Varšavské smlouvy. Už samotný název »Týden svobody« se v ústech ministra obrany Saši Vondry či zahraničí Karla Schwarzenberga, kteří svými ministerstvy zaštítili celou akci, stává výsměchem skutečné svobodě a míru. Vždyť jsou to právě oni, kdo posílají české vojáky na zahraniční mise do válek, které jsou vedeny za cizí zájmy a při nichž jsou největšími oběťmi civilisté.

Co však považuji za naprostou nehoráznost je to, že je na Vltavě na pontonu umístěn tank, který v roce 1991 přemaloval David Černý, za pomoci »vybrané poslanecké elity« tehdejšího Federálního shromáždění ČSFR, na růžovo. Už tehdy na počátku devadesátých let začala éra falšování historie, bourání pomníků, přejmenovávání ulic a náměstí. Začala doba nenávistných tažení proti poctivým lidem, kteří se nezaprodali a nepoplivali vlastní minulost. Začalo období převracení hodnot, kdy hrdinové jsou označováni za padouchy a zločince a vrazi jsou oceňováni. Dnes jsme svědky pokračování. Uměle vyvolávaný antikomunismus, dokumenty a seriály veřejnoprávních médií plné lží, schválení zákona o tzv. třetím protikomunistickém odboji atd. Až sem došla za dvacet let tato společnost. Tank č. 23 vyjadřující vděk Pražanů Rudé armádě, která nás osvobodila, úctu k padlým vojákům, jež položili život za naši svobodu a mír, je dnes zneužit k akci prezentující hloupý cynismus a bezcharakternost lidí, kteří si zřejmě neváží těch nejcennějších lidských hodnot.

Závěrem chci jen dodat, že by mě zajímalo, kdo celou tuto šaškárnu zaplatí. Já, jako daňový poplatník, se na ní podílet odmítám.

Zdroj: Haló noviny, 23.6.2011

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama