Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2017 20:03:33

Komunisti chodí do kostela a Marksová nechodí už ani do Parlamentu, tristní

Komunisti chodí do kostela a Marksová nechodí už ani do Parlamentu, tristní

Projev na 56. schůzi Poslanecké sněmovny dne 26. 4. 2017 dobu Krizová situace v sociálních službách v důsledku nedostatku personálu a špatného platového ohodnocení

Děkuji. Prosím pro přihlášení zmáčknout čudlík. Šedivý. (Předsedající se směje.)

Dámy a pánové, omlouvám se, ale velmi tristní závěr volebního období vidíte na vlastní oči. Komunisti chodí do kostela a Marksová coby ministryně nechodí už ani do Parlamentu, možná že si říká, kdo uteče, ten vyhraje. Nevím. Ale je velmi nedůstojné projednávat tuto záležitost, když tady není, když někteří už rezignovali a říkají, že už je to jedno.

K panu kolegovi Chalupovi, on tam říkal: Nic se neudělalo. Říkejte po těch čtyřech letech: Nic jsme neudělali. On je v tom docela zásadní rozdíl, jako kdysi v tom jednom filmu někdy ze 60. let, kdy je diskuse a jeden potrefený škůdce, když uznal, že někoho silně osolili, tak diktoval "připouští se" a ten oponent říká "připouští se tak jedině kráva". Takže já bych byl moc rád, podívejte se na to, jak tady vypadá například teď poslanecký klub hnutí ANO. To vypadá jak noty na buben, samá pauza. (Víc než polovina poslanců hnutí ANO v tuto chvíli nesedí ve svých lavicích.) Nevím, kde je makáč Komárek. Ten si to dokonce dával na billboardy: Nejsme jako politici, makáme. Zřejmě se stal politikem, takže v duchu tohoto, tak jak se dívá na politiku, už asi nemaká. Tohle je skutečně naprosto nedůstojné. Sociálních demokratů tady v mezidobí přeci jenom přibylo.

Nicméně já varuji. Když se podíváte na český venkov, tak vidíte. A pak se divíte, že jsou lidé frustrovaní. Ale na jedné straně rozkrádačky, účelové privatizace, já nevím kde co, a teď rozdávání často i nepotřebným, ale na druhé straně nedivte se těm lidem. Někde vidíte, že za komunistů byl venkov vyrabovaný, a teď se to změnilo možná jenom v tom, že tam přibylo třicet let. Běžte se podívat, jestli jste už ztratili absolutně vazbu, co se děje v téhle zemi, a pak se těm lidem nedivte. Já se jim nedivím. A docela se divím, že nás ještě odsud nevymlátili.

Takže prosím ruce do hrsti. A doporučoval bych také, aby paní ministryně velmi rychle naklusala. Anebo si má zařídit přes předsedu klubu tak, aby tady byla. Děkuji. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama