Jiří Beneš

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2017 19:48:16

BUDOUCNOST JE V NAŠICH RUKÁCH

BUDOUCNOST JE V NAŠICH RUKÁCH

Jsem osobnost a nebo ovce? Jsem pouhý občan? Je snad politik něco víc? Odpověď je snadná. Každý může být čím chce, má možnost volby!

BUDOUCNOST JE V NAŠICH RUKÁCH
Jsem také člověk z lidu, jedním z vás. Chodil jsem do školy a teď chodím do práce.
Neslibuji hory doly, naopak, rád bych se zasloužil o úplně obyčejné věci. Rád bych přinášel štěstí lidem, se kterými sdílím svůj život. Občanům. Jednou chci mít děti a jim zajistit podmínky pro šťastný a spokojený život. Vytvořit pro ně bezpečný domov ve státě, který bude opravdu domovem.
Přinést všem do života více klidu. Klidu na práci, klidu na nákupy, klidu na naše záliby a spolu s tím vším i více času. Vytvořit více prostoru k těmto účelům můžeme společně. Prostor, který nebude za každou cenu zpoplatněný a přesto bude určený pro zábavu či rozvoj těla i ducha.
Problém dnešní doby je ten, že všechna lidská činnost je podmíněna faktorem peníze. Občan ať se vydá kamkoliv, všechno si zaplatí. Hon za penězi dosahuje velice nevídaných rozměrů. Přání stát se bohatým je jedním z nejčastějších přání člověka.
Mnoho lidí je přesvědčených, že být bohatý je to stejné jako být šťastný. Je potřeba se ptát, čím je toto způsobeno? Zásadní jsou hodnoty, kterými je společnost řízena.
Jsou lidé, kteří zasvětí život honbou za pokladem a na stará kolena litují, že propásli věchny ty obyčejné věci, které byly celou tu dobu dostupné. Že všechny své úspory a energii utopili vniveč.
Odpovězte si sami na následující otázky. Je pro vás důležitější mít nové auto, nebo mít dobrý vztah se svou mámou? Je pro vás důležitější nosit drahé šperky a luxusní kabelky, nebo mít věrného a milujícího přítele a manžela? Chcete chodit s krásnou modelkou a mít s ní sex, nebo být šťastný s člověkem, kterému nezáleží na penězích?
Sdílet společné zájmy a radovat se ze života. Milovat. Znáte to?
Už jste někdy viděli v televizi reklamu, kerá by vám sdělovala, že máte říct svým rodičům jak je milujete bez toho, aniž byste jim kupovali drahou čokoládu plnou palmového oleje?
Ty pravé hodnoty v životě dostáváme většinou zdarma, však mnohdy draze platíme za věci, které nejsou pro náš život až tak zásadní.
Dopřát zdraví a spokojený život občanům, takové motto by měl mít každý schopný politik napsáno doma na dveřích, aby pokaždé když přichází domů či odchází viděl to, co je nejdůležitějším cílem jeho práce.
Bohatství? To je zlatá horečka kterou trpí většinou posedlí lidé. Chtějí být bohatí a mnohdy chodí přes mrtvoly. Tak jako mnozí politici, kteří se neohlíží na občany při tvorbě zákonů.
Opravdové bohatství se nedá změřit penězi.
Co názor občanů? Myslíte si, že politiky nezajímá? Politik by nejspíš řekl, "názor občanů je nebezpečný a šíří se jako smrad." Hlasy nás občanů se politici snaží umlčet. Sami chtějí mít moc a rozhodovat o životech druhých a jejich majetku. Bojí se síly davu, proto nás omezují všemi možnými způsoby a prostředky.
Mají na to právo?
Ano, protože vytváří zákony, které to umožňují. Mít absolutní moc a bohatství, to je cílem dnešního politika.
A nést zodpověnost? To ne! Být politikem totiž znamená být něco jako bůh. Prodělá miliony? Nevadí, stejně nejsou jeho. Někoho zabije? Nevadí má imunitu, do vězení nemusí. Ale běda jak mu někdo zkřivý vlásek...
Kam se poděla lidskost? Morálka? Hrdost? Čest? Věrnost? Slušnost? Poctivost? Spravelnost? Hodnoty které jsou zdá se politikům většinou jen na obtíž. Stačí zamávat bankovkami a politici se nám otáčí jako korouhvičky.
Společnost se od nich učí a opravdové hodnoty se ztrácejí.
Plavat proti proudu stojí mnoho energie a odvahy. Vyplácí se v životě být tím čím chcete, říkat co chcete a volit koho chcete. Žádný vrcholový sportovec se nenarodil přes noc, za jeho úspěchem stojí tisíce hodin tréninku a hektolitry potu.
Stejně musíme přistupovat ke snaze změnit svůj život či situaci ve státě.
Nejsem bohatý jako pan Babiš, ale v jedné věci s ním souhlasím. Nepotřebuji k životu peníze občanů ani ze státní kasy. Umím si sám vydělat na život poctivou prací.Rukama a hlavou.
Nemám miliony a nepotřebuji se chlubit nejnovějšími a nejdražšími předměty. Po ničem takovém ani netoužím.
Vytvořit zákony fungující pro občany, omezit moc a platy politiků, to zní jako utopie, ale je to pouze věcí zákonodárné moci.
Spousta věcí se dá dělat lépe a postupně zlepšovat. V minulosti za první republiky jsme byli velice silnou ekonomikou světového významu a můžeme být znovu.
Občané našeho státu, vy jste naší největší nadějí na lepší budoucnost.
S touto myšlenkou běžte k volbám letos stejně jako v příštích letech. Povzbuďte a podpořte co nejvíce lidí ať se nevzdávají a jdou volit svoji milovanou stranu.
Vítězí pouze ten, kdo sám rozhodne která strana si zaslouží jeho hlas. Ostatní jsou jen ovce čekající na porážku.
Přeji vám šťastnou ruku!
Volby do poslanecké sněmovny parlamentu ČR 2017 se budou konat v pátek a sobotu 20. – 21. října 2017.
Budoucnost je v našich rukách.Jiří Beneš
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama