ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2017 20:22:40

Likvidace státu

Likvidace státu

Článek rozebírá vztah nevládních neziskových organizací a jejich soukromých donátorů, kteří je používají k likvidaci státu.

 

V posledních letech se vyrojilo mnoho nevládních organizací. Včetně té, která nese název Rekonstrukce státu. Tváří se jako strůjci dobra. Jsou to prý ti jediní, kdo ví, jak uzdravit stát a jím vlastněné podniky, státní sektor jako celek a uzdravit ekonomiku. Jenže nic z toho není pravda. Tyto organizace jsou vytvářeny nadnárodní kapitalistickou třídou. Do této třídy patří 1% nejbohatších lidí na naší planetě. Můžeme sem zařadit i naše miliardáře – Jančura, Babiš, Kellner, Tykač aj. Tuto skupiny lidí můžeme nazvat jako česká kapitalistická elita, která funguje na stejné principu jako nadnárodní třída kapitalistů. Tito lidé vlastní tolik kapitálu, že si zřizují své vlastní armády nebo najímají bezpečnostní služby, které je chrání. Jsou to lidé, kteří žijí za vysokými zdmi svých domovů, jsou neustále střeženi, vlastní nadnárodní korporace. Vzhledem k tomu, že je značná část světa globalizována a nadnárodní korporace ovládají veškerý trh, tak tyto elity začínají útočit na svoji poslední překážku. Touto překážkou je stát, protože je to jediná věc, která dokáže trhy regulovat.

Nadnárodní kapitalistická třída si tedy v dnešní době účelově vytváří nevládní neziskové organizace. Ty poté štědře dotuje svým kapitálem a využívá je k prosazování svých zájmů. Ve své podstatě působí k těmto neziskovým organizacím jako jejich donátoři. Jelikož je z logiky věci platí, tak v podstatě určují, co která nezisková organizace má dělat. Jejich zájem směřuje zejména na oslabení pozice státu a jím zřizovaných sektorů, které jsou určeny pro všechny obyvatele univerzálně (zdravotnictví, sociální věci atd.). Nicméně neziskový sektor má ze své podstaty stát doplňovat v oblastech, kde selhává a ne jej účelově oslabovat. Jako příklad může posloužit starání se o seniory, kde stát v poslední době selhává. V této, ale i jiné oblasti, je často doplňován neziskovými organizacemi, které zajišťují péči o seniory. Nicméně nevládní neziskový sektor dělá úplně něco jiného. Pod rouškou boje proti korupci a politickým elitám vytváří tlak na zákonodárce, aby schvalovali zákony, tak jak chce soukromý kapitál. Z toho je nadmíru jasné o co tady celou dobu jde. O samotný stát! Ten podle logiky soukromého kapitalismu je vnímán jako překážka k další expanzi kapitálu, protože působí jako regulátor ve veřejném zájmu. Z tohoto důvodu si transnacionální kapitalistická třída vytváří neziskové organizace, které na venek působí jako "spasitelé" světa, ale ve skutečnosti plní roli "likvidátora" státu. Jakmile bude stát oslaben, tak soukromý sektor nahradí jeho veškeré funkce (bezpečnost, zdravotnictví, sociální oblast aj.) a stranou půjde veškerý sociální stát a fungování státu jako celku. Vše bude poté postaveno na logice kapitalismu a neviditelné ruce trhu.

Nevládní neziskový sektor tedy působí ve společnosti jako skupina nevybíravého nátlaku a účelového vykládání svého pojetí reality. Problém spočívá v tom, že v éře globalizace a konzumu jsou i samotní konzumenti zachycováni těmito „likvidátory“ státu. Lidé jim čím dál více věří, protože „prý“ bojují za dobré věci. Jenže už nikomu nedochází, že za bojem pro dobrou věc se skrývá ničení státu jakožto poslední překážky před úplnou kapitalizací světa.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama