Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2017 13:01:45

O úklid komunikací a zastávek se bude soutěžit

O úklid komunikací a zastávek se bude soutěžit

Čtyřletá rámcová smlouva s firmou AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. na čištění města Česká Lípa 31. prosince končí. Proto dubnová rada města schválila zadávací podmínky pro novou veřejnou zakázku.

„Po několika mírných zimách letos přišly mrazy i sníh a s rychlým a kvalitním úklidem chodníků a komunikací ve městě jsme nebyli spokojeni. Proto jsme zadávací podmínky pro veřejnou zakázku „Čištění a zimní údržba komunikací a úklid a opravy zastávek“ postavili  jinak,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

„Během tří kontrolních dnů jsme se zaměřili na úklid komunikací, chodníků, autobusových zastávek, křížení chodníků a komunikací atd. Zajímal nás posyp chodníků a odstraňování ledu. Reagovali jsme na nedostatky, na místě jsme firmě AVE CZ jasně vysvětlili, jak má městem požadovaný úklid vypadat. V březnu jsme pak kontrolovali úklid posypového materiálu po zimě. Konstatovali jsme, že úklid města musí být pružný a efektivní,“ doplňuje starostka Romana Žatecká.

Firma, která vzejde z otevřeného řízení, bude na jaře, v létě a na podzim čistit komunikace, tj. vozovky, chodníky, parkoviště, lávky, schodiště, mosty, podchody apod., čistit chodníky od psích exkrementů, likvidovat ekologické havárie na komunikacích – např. únik olejů, nafty, chemických látek apod. a bude blokově čistit. V zimě bude dodavatelská firma udržovat komunikace sjízdné a odvážet sníh. Dále bude uklízet a opravovat informační tabule a autobusové zastávky včetně výměny rozbitých skel, nátěru plechování, mytí skel apod.

Město navíc bude zřizovat vlastní skupinu jedenácti pracovníků, kteří zajistí rychlou reakci při údržbě zeleně, při sněhové kalamitě či svážení odpadu.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama