Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2017 21:13:39

Slavíme vítězství nad fašismem...

Slavíme vítězství nad fašismem...

Připomínáme si v těchto dnech 72 let od konce nejstrašnější války v dějinách, války, která zdecimovala celý svět a zasáhla snad všechny národy. Války, kterou rozpoutalo hitlerovské Německo, zrozené z trosek v první světové válce poraženého agresora.

Připomínáme si v těchto dnech 72 let od konce nejstrašnější války v dějinách, války, která zdecimovala celý svět a zasáhla snad všechny národy. Války, kterou rozpoutalo hitlerovské Německo, zrozené z trosek v první světové válce poraženého agresora za podpory dalších západních států i domácího kapitálu.

Války, která by nepochybně neskončila pro náš národ vítězstvím, nebýt hrdinství zejména Sovětského svazu, který nesl hlavní tíhu války a byl rozhodující silou při porážce fašismu.

To jsou známá fakta, která však připomínám proto, že jsme svědky obrovského překrucování dějin, kdy se z vítězů stávají poražení a z obětí kati.  

Rudá armáda je ostrakizována, osvobození nahrazováno prý další okupací, politika appeasementu a předválečné úsilí kapitalistických velmocí namířit Německo proti Sovětskému svazu jsou zamlčovány. Je pokládáno rovnítko mezi fašismus a komunismus.


To vše v době, kdy ani v porovnání s minulým rokem není bezpečněji.  Zuří válka v Sýrii, zabíjejí se děti v Palestině, konflikt hrozí ve Venezuele, straší se válkou v oblasti Korejského poloostrova. Pokračují vojenské operace v Afghánistánu, a ty samé síly oslavují fašisty podporovanou vládu na Ukrajině. Kvůli podkopání řady vzpurných států byla uměle vypěstována řada teroristických organizací, které se následně vymkly kontrole a dnes jsme svědky nejen růstu terorismu včetně terorismu státního, ale i související řízené migrace.

Krok za krokem se svírá řetězec vojenských základen kolem Ruska a je to právě Rusko, kapitalistické Rusko, neposlušné a na suroviny bohaté Rusko, které je dnes líčeno jako země zla.

Proč? Kdo je největší vojenskou silou světa? Kdo má největší počet vojenských základen mimo své území? Kdo vedl největší počet válek za posledních 100 let? Odpovězte si sami.

Prý je to v zájmu demokracie a lidských práv… A mnozí tomu stále věří…

Ve skutečnosti jde v kapitalismu, ve kterém žijeme, vždy o moc, vliv, odbytiště, nerostné suroviny. To tento systém, kapitalismus je příčinou válek, konfliktů, růstu fašismu jako své reakční podoby…  Tuto pravdu se mnozí mocní snaží zamlčet, stejně tak i řešení…

Slavíme vítězství nad fašismem a naše osvobození. Připomínáme si hrdiny, kteří zde položili životy, abychom my mohli žít. A právě v souvislosti s aktuálním vývojem doma i ve světě je nutné si zároveň uvědomit, že ani takové hodnoty jako je mír, bezpečí, práce nejsou samozřejmost a že to často poznáme až tehdy, když hrozí další války, když nemáme práci, když ztratíme suverenitu a pocit bezpečí.

Jsem rád, že jako komunisté na to nezapomínáme a za mír a bezpečí bojujeme. Tím nejvíce uctíme všechny ty padlé, posíláme jim vzkaz, že jejich smrt nebyla zbytečná.

Před 20 lety jsem složil několik veršů, které se mi zdají být aktuální i dnes. Dovolte mi je citovat.

Válečné zločiny

se mění v nevinu,

světové dějiny

jsou plné hrdinů.

Vždy, když pamětníci

chystaj se věčně spát,

generál velící

zas by chtěl bojovat…

Nezapomeňte lidi, na to co se stalo,

vždyť přece uplynulo času ještě málo,

nezapomeňte na zločiny Třetí říše,

na ty, co zahynuli, sledují vás z výše.

Z těch všech válečnejch let

plyne poučení

kdo chce ovládnout svět,

neujde zničení.

Novému století

dejme velký dárek,

zbavme ho prokletí,

zbavme ho všech válek!

Nezapomeňte lidi, na to co se stalo,

vždyť přece uplynulo času ještě málo,

nezapomeňte na zločiny Třetí říše,

na ty, co zahynuli, sledují vás z výše.

Nezapomeňme!

 

     

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama