Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2017 12:46:50

Je docela těžké dosáhnout toho, aby prezident Ústavu porušil. Ale ON to dokázal

Je docela těžké dosáhnout toho, aby prezident Ústavu porušil. Ale ON to dokázal

Senátor Václav Láska na Facebooku k aktuální ústavní krizi

Česká Ústava předpokládá, že prezidentem České republiky bude úctyhodný jedinec vysokých mravních hodnot. Proto prezidentovi nestanoví moc mantinelů či povinností. Takže je docela těžké dosáhnout toho, aby prezident Ústavu porušil. Ale ON to dokázal.

Odmítnutí odvolání ministra Babiše ze strany prezidenta nebyl krok českého státníka, ale svévole nějakého postsovětského diktátora. Prezident podkopává ústavní pořádky naší země. Pokud i po tomhle explicitním porušení Ústavy bude mít nadpoloviční důvěru veřejnosti, pak to bohužel znamená, že jsme se přejedli svobody a demokracie. A toužíme po nějaké hezké totalitě.

Jenže mojí povinností senátora je demokracii bránit. I proti vůli většiny. Podpořím a budu iniciovat případnou žalobu na prezidenta pro porušení Ústavy.

A většina mi to pak může spočítat u voleb. To je ta demokracie, kterou mám rád a fakt si jí moc vážím.

Václav Láska

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama