Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2017 18:33:12

Scénář je pořád stejný. Mnozí kladou otázky a pan ministr financí neodpovídá

Scénář je pořád stejný. Mnozí kladou otázky a pan ministr financí neodpovídá

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 16. 5. 2017

Děkuji za slovo. Na pozvánce, kterou jsem obdržel stejně jako vy, máme 342 bodů a jako bychom zapomínali, že jsme některé body nedoprojednali a pod tíhou nových a nových bodů zapomínáme. Tak já vám chci připomenout usnesení Poslanecké sněmovny číslo 1602 z 15. března letošního roku, které bylo přijato k bodu Daňové podvody ministra financí, kdy Poslanecká sněmovna vyzvala pana ministra financí, aby věrohodně vysvětlil své obchody s Agrofertem, mezi Agrofertem a Andrejem Babišem atd. Všichni to víte. Současně minulý týden proběhla mimořádná schůze k dalším kauzám pana ministra financí a ten scénář je, bohužel, pořád stejný. Mnozí kladou otázky a pan ministr financí neodpovídá. A já si myslím, že si zasloužíme odpověď na ty otázky. Speciálně pro pana předsedu poslaneckého klubu pana Faltýnka, který vždycky říká, já jsem si to zaznamenal: Já nevím, že by někdo měl nějaké otázky. Co máte konkrétního? Tak než navrhnu znění toho bodu, tak vám řeknu z fleku svých šest nezodpovězených otázek, a to nejsou zdaleka všechny. 

Ptal jsem se pana ministra, protože jsem zjistil minulý týden, že je rozdíl, kdy kupujete a kdy platíte. Myslím, že správná otázka je, kdy pan ministr financí koupil korunové dluhopisy Agrofertu, a kdy je zaplatil. Reaguji na jeho vystoupení. Pak chtěl, abychom nezapomněli na tu větu pana ministra financí "Robert Šlachta mi vzkázal, že chce být policejním prezidentem." A já jsem se ho minulý týden ptal a nedostal jsem odpovědi. Kdo mu ten vzkaz přinesl? Kdy to bylo? Proč si myslí, že se policista obrací na ministra financí, že chce být policejním prezidentem? A co je velmi důležité, co mu pan ministr financí vzkázal zpět? To by nás skutečně zajímalo.

Slyšeli jsme tady minulý týden takové bojové vystoupení pana ministra spravedlnosti a já jsem mu položil opět konkrétní otázky, jako například, co udělá proti tomu, aby pravidelně neunikaly informace ze živých spisů. Odpovědi jsem se nedočkal.

Takže navrhuji zařazení nového bodu, který by se mohl například jmenovat Odpovědi Andreje Babiše na dosud nezodpovězené otázky z jednání Poslanecké sněmovny 15. března 2017 v bodě Daňové podvody ministra financí a z mimořádné schůze Poslanecké sněmovny, která se konala minulý týden, což bylo 10. května. Zatím to navrhuji pouze do programu. A pokud to schválíte, a doufám, že ano, tak jistě najdeme společně termín, kdy tady bude pan ministr financí, aby ta debata mohla proběhnout. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama