ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2011 18:27:05

Mikulovské gymnázium se sloučí s učilištěm

Mikulovské gymnázium se sloučí s učilištěm

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 23. 6. 2011 schválilo sloučení dvou příspěvkových organizací v oblasti školství - Gymnázia Mikulov a Středního odborného učiliště v Mikulově.

Jak zdůraznil v diskusi náměstek hejtmana Stanislav Juránek, na obou školách, které sídlí v jednom komplexu budov, dochází ke snížení počtu žáků, zejména na gymnáziu. Sloučením obou škol vznikne větší a ekonomicky stabilnější subjekt, který lépe využije společný areál. Širší pedagogický sbor nabídne větší variabilitu při zajišťování odborné výuky na škole. „Sloučení bylo projednáváno s vedením města, jde o náš příspěvek k vyřešení problému,“ řekl náměstek Juránek. Sloučená škola ponese název Gymnázium, Střední odborná škola a SOU Mikulov.

„Jsem si vědom výjimečnosti tohoto řešení, které jsem diskutoval s vedením Mikulova. Jde o řešení, které umožní další existenci mikulovského gymnázia. Doufám, že i v budoucích letech se ukáže, že to bylo správné řešení,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama