ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2017 9:42:00

Stropnický dělá vše pro to, aby stavba metra D nebyla zahájena

Stropnický dělá vše pro to, aby stavba metra D nebyla zahájena

Na základě včerejšího jednání výboru pro dopravu ZHMP se pražská TOP 09 domnívá, že předseda výboru pro dopravu Matěj Stropnický (SZ) dělá vše pro to, aby výstavba metra D nebyla zahájena.

 Matěj Stropnický v rámci včerejšího jednání výboru pro dopravu jako jeho předseda nerespektoval pravidla jednání výboru, nenechal hlasovat návrhy jednotlivých členů výboru a důsledkem toho bylo, že výbor k výstavbě metra D nepřijal žádné usnesení.

“V rámci projednávání bodu informace k dalšímu postupu při výstavbě metra D proběhla velmi korektní a dlouhá diskuse k technickým a právním rizikům a k finančním nákladům, které s sebou možné fázování výstavby metra D přináší. Protože se jednalo o velmi důležitou věc, navrhl jsem, stejně jako kolega Humplík, určité úpravy v návrhu usnesení, zejména pak doporučení, aby celá věc byla předložena zastupitelstvu HMP. Bohužel, pan předseda Stropnický mé návrhy ani návrhy kolegy Humplíka, které směřovaly zejména k projednání tématu na příštím jednání zastupitelstva, nenechal hlasovat. To považuji za hrubé porušení pravidel jednání výboru a manipulaci hlasování,” konstatuje Jiří Nouza, člen výboru pro dopravu ZHMP.

Na základě výše uvedeného, zástupce TOP 09 pro návrh přednesený předsedou výboru Matějem Stropnickým (SZ) nehlasoval a na protest proti zmanipulovanému hlasování, jednání výboru opustil.

“Výstavbu metra D jsem vždy podporoval a velmi si vážím snahy všech, kolegů z DPP, z výboru pro dopravu, kteří se snaží tuto problematiku posunovat dopředu a stejně tak si uvědomují rizika s tím spojená. Přesto, že výbor pro dopravu ZHMP, žádné závazné usnesení nepřijal, očekávám, že na toto téma proběhne věcná diskuse na nadcházejícím zastupitelstvu hlavního města Prahy. Nenechám se odradit slovy pana předsedy Stropnického, že si při jednání zastupitelstva bude pamatovat, jak jsem hlasoval na výboru“, dodal bývalý náměstek pro dopravu Jiří Nouza.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama