Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2017 21:08:00

Pomoc zdravotně postiženým je opět blíž

Pomoc zdravotně postiženým je opět blíž

Poslanci Vít Kaňkovský a Jan Bartošek již takřka rok s velkým nasazením bojují o změnu zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením.

 Novela přináší pozitivní změny zejména v oblasti přístupu zdravotně postižených ke kompenzačním pomůckám, ale také zvyšuje příspěvek na mobilitu ze současných 400 Kč na 550 Kč měsíčně či odstraňuje nedůstojné posuzování materiálních a sociálních poměrů celých rodin zdravotně postižených. Dochází také ke zkrácení lhůty pro opětovnou žádost o příspěvek na motorové vozidlo pro vážně zdravotně handicapované ze současných 10 na 7 let.

Připravená novela včera prošla 2. čtením, nyní návrh ještě čeká jednání garančního výboru a poté závěrečné hlasování ve 3. čtení. Pomoc osobám se zdravotním postižením, kterých je v ČR více než milión se tak opět přiblížila.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama