Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.05.2017 8:06:16

Lidovecké tanečky

Lidovecké tanečky

Znalého člověka lidovci asi nepřekvapí. Jejich historie i současnost je plná paradoxů a veletočů. Byli takřka ve všech vládách a dovedli to do extrémů.

Znalého člověka lidovci asi nepřekvapí. Jejich historie i současnost je plná paradoxů a veletočů.

Byli takřka ve všech vládách a dovedli to do extrémů. Od účasti ve vládě s komunisty v rámci Národní fronty po zuřivý antikomunismus s „pindy“ o čtyřicetileté devastaci, které však již v květnu 1990 vyvrátila Světová banka závěrem, že „v mnoha ohledech jsou československá ekonomická opatření v posledních 20 letech relativně dobrá. Příjmy na hlavu stále stoupají, třebaže v druhé polovině osmdesátých let jen ve stěží postihnutelné míře. I vnitřní i vnější stabilita je udržována. Zjevná inflace je menší než dvě procenta v průměru v rámci osmdesátých let. Nezaměstnanost skutečně neexistuje. Sociální ukazatele země ukazují relativně dobrý výsledek. Dostup obyvatelstva ke zdravotním službám, dostatečná doprava, služby v péči o děti a možnosti rekreace jsou působivé. … Celkový standard vzdělávání zůstává vysoký. Nakonec bezpochyby má Československo poměrně malé vnější zadlužení.“

Také přístup lidovců k tzv. sudetským Němcům je jeden velký taneček. Po válce nebyli daleko od uplatňování kolektivní viny na německém obyvatelstvu a byli to komunisté, kteří jim a národním socialistům kázali, že není Němec jako Němec , a prosadili, že antifašisté odsunuti „Heim ins Reich“ nebyli. Dnes jezdí čelní členové KDU-ČSL poklonkovat a podlézat Sudeťákům a snaží se přepisovat naší historii.

Lidovci mají plná ústa morálky, ke které patří jistě mír, tolerance a porozumění, ale dnes jsou v první linii nových křižáckých válek, zejména pod praporem NATO.

Mají plná ústa dalšího pilíře křesťanství - bohatství ducha a světskou chudobu (a občas zmíní i Jana Husa…), ale vehementně podporují nehorázné „církevní restituce“.

Mají plná ústa lidských práv a přitom mávají vlajkou otrokářského Tibetu.

Mají plná ústa podpory rodiny a přitom samoživitelkám místo pomoci doporučují najít si dalšího chlapa a obětem násilných trestných činů by nejradši zakázali i potraty…

Inu, říkávalo se kdysi jedno pořekadlo. Jak se nazývá odpad po kravách? Kravinec. Po kobylách? Kobylinec. Po lidech? Že by lidovec? Jen nevím, zda to pořekadlo znají třeba český Herr Man nebo blonďatý Černobrádek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama