Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2017 13:59:00

Chci slyšet názor ministra zemědělství. Proč tady není?

Chci slyšet názor ministra zemědělství. Proč tady není?

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 7. 6. 2017 k návrhu zákona na ochranu zvířat proti týrání

 Vážený pane premiére, pane předsedající, kolegyně a kolegové,

asi není složitějšího hlasování pro mě osobně jako člověka, který je držitelem koní, má nějaké ovce, kozy, psa a řadu jiných zvířat, včely, atd. atd. Přestože ten zákon pravděpodobně nakonec podpořím, chci něco říci k těm pozměňovacím návrhům a k faktu, který mě hodně zlobí, a to je skutečnost, že tady není ministr zemědělství, který se dnes omluvil z pracovních důvodů. Z pracovních důvodům. My projednáváme zákon, který se týká výhradně Ministerstva zemědělství, ale on má někde jinde nějakou práci. To by mě tedy fakt zajímalo, co kde dělá. Jestli ty důvody jsou takové, že se bojí hlasovat, nebo se nám bojí říct názor, protože tady jsou pozměňovací návrhy, které říkají: kompenzovat a přímo striktně zákonem, nebo pozměňovací návrh, který říká: ne kompenzovat těm, kteří přijdou o to podnikání, ale kompenzovat vyhláškou a vyhláškou Ministerstva zemědělství. A já chci slyšet názor ministra zemědělství, jak on se k tomu staví. Proč tady není? Pane premiére, prosím, už si opravdu udělejte pořádek s těmi vašimi lidmi ve vládě, protože tohle je ministr, který sem fakt nechodí. Na interpelace nechodí, do Bruselu pořádně nejezdí, na jednání Sněmovny nejezdí, když se tady projednávají zákony, které se týkají Ministerstva zemědělství, tak tu není. Když tady může sedět premiér, proč tady nesedí ministr zemědělství, který má tuhletu problematiku na starost.

Já se obracím na ministra zemědělství dlouhodobě v záležitosti týrání velkých zvířat, protože oblast chovu psů a koček máme relativně, nechytejte mě za slovo, relativně vyřešenu. Interpeloval jsem ministra zemědělství, samozřejmě nepřítomného ministra zemědělství, v problematice týraných koní, kteří byli odebráni tady ve Voticích, skoro 80 koní. Obrovské náklady pro obec, nedořešená otázka, absolutně nedořešená, v České republice dlouhodobě nedořešená otázka. Co s těmi zvířaty, která jsou týraná, jsou odebraná a kdo se o ně postará a jakým způsobem se to zaplatí. Ministr zemědělství, pštrosí politika, prostě neodpovídá, nechodí na interpelace, nikde ho není vidět. Možná někde na nějaké volební kampani. Moc bych prosil, aby, pokud se k tomu nevyjádří ministr zemědělství, protože já stojím o to, aby, projde-li zákon s tím, že se tedy zakáže podnikání v této oblasti, musí projít ty kompenzace, rád bych věděl, jak se k tomu tedy postaví když ne ministr zemědělství, možná pan premiér, jestli k tomu umí říct, za co se vlastně zasadí, protože takto, myslím, že to už je neomluvitelné. Ten člověk sem fakt podle mě nepatří.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama