Ing. Jiří Šulc

Ústecký kraj; gesce: doprava
  • ODS
  • Ústecký kraj
  • doprava
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2011 9:26:18

Předseda regionální rady Jiří Šulc se setkal se zástupci obcí regionu soudržnost

Předseda regionální rady Jiří Šulc se setkal se zástupci obcí regionu soudržnost

Poslanec a předseda Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad diskutoval dne 24. června se zástupci obcí.

 

Předseda Regionální rady Jiří Šulc diskutoval se starosty na shromáždění zástupců obcí regionu soudržnosti Severozápad ,které se konalo na Krajském úřadu v Ústí nad Labem. Hned v úvodu přítomné seznámil s aktuálním stavem Regionálního operačního programu Severozápad. „V Regionálním operačním programu Severozápad bylo na období 2007-2013 pro Ústecký a Karlovarský kraj k dispozici bezmála 746 miliónů Euro, což je tedy bezmála 19 miliard korun. Z této částky bylo úspěšným žadatelům rozděleno 16,5 miliardy korun. Příjemcům dotací, tedy městům, obcím, podnikatelům nebo neziskovým organizacím, které úspěšně dokončili své projekty jsme už proplatili necelých 7 miliard korun“, uvedl předseda Regionální rady Jiří Šulc.

Čísla hovoří jasně – je rozdělena většina finančních prostředků. „Ze srovnání ROPu Severozápad s ostatními tematickými a regionálními operačními programy vycházíme velice dobře. Údaje o průběhu čerpání a rozdělování dotací nás řadí do první pětice. Řada tematických operačních programů, které řídí ministerstva, se nemůže pochlubit ani zdaleka tak dobrými výsledky. Dobrou vizitkou je také fakt, že města a obce, tedy nejčastěji příjemci dotací z ROP Severozápad se rychle naučili dobře zpracovávat projektové žádosti a to i přes to, že je systém administrativně náročný“, dále uvedl na adresu ROP Severozápad jeho předseda.

Zmínil se také o policejním vyšetřování, které probíhá v souvislosti s realizací několika projektů a vyšetřování proti řediteli Úřadu Regionální rady. „Celá kauza je pro operační program, Regionální radu i její úřad velice nepříjemná. Považuji za nutné zopakovat, že pokud vůbec došlo k selhání, tak pouze jednotlivce nikoliv systému rozdělování a kontroly dotací“, pokračoval Jiří Šulc ve svém vystoupení.

Snažil se přítomným připomenout, aby se nezapomnělo na to, že ROP Severozápad byl a je při podpoře projektů velice úspěšný. „V současné době stojíme na začátku přípravy nového programového období po roce 2013 a věřím, že se nedočkáme se toho, že tato problematika bude účelově zneužita a použita proti existenci regionálních programů“, dodal závěrem předseda Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama