MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2017 15:23:00

Mladá Boleslav letos investuje do školství desítky milionů

Mladá Boleslav letos investuje do školství desítky milionů

Mladá Boleslav letos plánuje velké investice do oblasti školství, celkem se vyšplhají na zhruba 90 milionů korun.

 Na velkou část bude možné čerpat dotace z IPRÚ, například v případě nástaveb škol a vzniku odborných učeben je dotace ve výši až 90 procent, spoluúčast města je pak 10 procent.

"Počtem investic do školství je letošní rok pro Mladou Boleslav výjimečný, pravdou ovšem je, že těch investic je letos velmi mnoho i do ostatních oblastí. Nejzásadnějšími jsou v tomto případě nástavby na třech základních školách, které díky tomu budou zároveň disponovat bezbariérovým přístupem," uvedl primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Samozřejmě je snaha využít pro rekonstrukce škol v maximální míře dobu letních prázdnin, proto řada z těchto investic odstartuje na konci června.

Nástavba čeká 2. základní školu, kde vzniknou nové odborné učebny a již zmíněný bezbariérový přístup, náklady tu budou 16,7 milionu korun. Práce potrvají pravděpodobně do ledna 2018, provoz školy to ovšem nijak neohrozí.

Na 3. základní škole vznikne nad školní jídelnou nástavba s technickými učebnami, dojde k přístavbě školy s výtahem a sociálním zařízením. Náklady činí 14,9 milionu korun a hotovo by mělo být v listopadu.

Poslední ze škol, kde vzniknou nové prostory, je 6. základní škola, tady vyrostou tři nové odborné třídy a kabinety za 14,3 milionu korun a také výtah, jehož vybudování přijde na 2 miliony korun. I tady práce potrvají zhruba šest měsíců.

Nutno podotknout, že tyto učebny nemají sloužit jako kmenové třídy a kapacitu škol tím tedy nezvýší, není to ani nutné, protože míst je v boleslavských školách v tuto chvíli dostatek.

V plánu je rovněž druhá etapa rekonstrukce školní jídelny 7. a 8. základní školy, která vloni prošla modernizací. Letos ji čeká zateplení fasády, střechy a výměna oken, to vše za 9,7 milionu korun. "Tady sice rovněž využijeme dotaci, ale jde tu o uznatelné náklady, což obvykle činí zhruba 40 procent celkové částky," vysvětlil náměstek primátora Daniel Marek.

Investice se dočká i mateřská škola Čtyřlístek, kde se bude upravovat zahrada a dojde i k modernizaci kuchyně, nebo atria na 7. a 8. základní škole.

Tím ale výčet peněz pro školství zdaleka nekončí, v plánu jsou i menší akce, jako je třeba plynové topení pro mateřskou školku v Debři, revitalizace MŠ Beruška a řada dalších.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama