Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2017 8:34:00

Premiér Sobotka se setkal se správní radou Česko-německého fondu budoucnosti

Premiér Sobotka se setkal se správní radou Česko-německého fondu budoucnosti

V úterý 13. června 2017 se předseda vlády Bohuslav Sobotka zúčastnil jednání správní rady Česko-německého fondu budoucnosti.

 Pravidelné setkání premiér navštívil v souvislosti s letošním 20. výročím podpisu Česko-německé deklarace, na základě které fond vznikl.

Spolu se členy správní rady premiér Bohuslav Sobotka diskutoval o jednotlivých projektech, které jsou financovány z prostředků Fondu. Od roku 1998 poskytl Fond zhruba 54 mil. eur na 9 500 projektů, které přivádí dohromady Čechy a Němce. Především jde o projekty zaměřené na mládež a školy, kulturu, vědu, obnovu památek, sociální podporu a další. Fond zabezpečuje také činnost Česko-německého diskuzního fóra.

Vláda Bohuslava Sobotky v květnu 2016 rozhodla, že na činnost fondu bude v letech 2018 - 2027 postupně uvolněno celkem 270 milionů korun. Ve stejném období vyčlení také německá vláda 25 milionů eur.

Více o Česko-německém fondu budoucnosti naleznete ZDE.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama