Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2011 19:02:02

Dekáda romské inkluze: promarněný rok

Dekáda romské inkluze: promarněný rok

Dnešním dnem končí pro Českou republiku předsednictví Dekády romské inkluze. Šanci přispět v jeho rámci ke snížení negativního postoje české veřejnosti k této menšině Nečasova vláda naprosto promarnila.

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Dekáda romské inkluze je projektem světové banky a organizace Open Society Institute (Institut otevřené společnosti) založené miliardářem Georgem Sorosem. Vznikla v roce 2005 a v současné době sdružuje 12 zemí střední a východní Evropy. Tyto země včetně České republiky se v rámci Dekády zavázaly zlepšit do roku 2015 životní podmínky Romů, zejména v oblasti vzdělávání, zaměstnanosti, bydlení a zdraví.


Tato vláda ovšem připravuje opatření, která situaci Romů žijících ve vyloučených lokalitách ještě výrazně zhorší. Programy podporující vzdělávání romských dětí na běžných základních školách stagnují, a to kvůli naprosto nekompetentnímu vedení ministra Dobeše. Zároveň tato vláda zrušila post ministra pro lidská práva. O těch několika málo akcích, které se během roku českého předsednictví odehrály, se česká veřejnost prakticky nedozvěděla, neodehrála se žádná větší kampaň. Promrhané předsednictví Dekády romské inkluze je dalším důkazem, že tuto vládu lidská práva naprosto nezajímají.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama