Ing. Václav Šmrha

  • KDU-ČSL
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2017 17:27:56

ZASTUPITELSTVO? NEJLÉPE POTMĚ A BEZ VEŘEJNOSTI

ZASTUPITELSTVO? NEJLÉPE POTMĚ A BEZ VEŘEJNOSTI

Jednání zastupitelstva Prahy 11 8.června bylo před půlnocí přerušeno a bude pokračovat 21. 6. Představitelům ANO se to nelíbí a píšou rozhořčené články.

Schůze zastupitelstva Prahy 11 probíhají v napjaté atmosféře. Hlavně od doby, kdy se spolek 12 mušketýrů z ANO a TOP 09 rozhodl, že opustí svého koaličního partnera - vítěze voleb, Hnutí pro Prahu 11, obecné morální zásady i vlastní volební programy a pokusí se ve 45 členném zastupitelstvu vládnout s trestně stíhanými osobami, vůči kterým se před volbami sami vymezovali.
Dubnová a květnová schůze skončily předčasně, protože nebyl schválen program jednání. Červnová měla proto velmi bohatý obsah. Body víceméně formální, body protiprávní (snaha jednacím řádem zakázat opozici předkládat vlastní návrhy) i body věcné, které by zajímaly občany. Průběhu jednání bohužel nepomohl momentální starosta Petr Jirava: neudržel své ego, zneužíval řízení schůze ke komentování vystoupení ostatních a podle vlastního uvážení jim vypínal mikrofony. Vrcholem bylo, když protiprávně nechal hlasovat, zda smí zastupitel a senátor Ladislav Kos, kterému skončily povinnosti v horní komoře o něco dříve, vystoupit v diskusi (koaliční většina odhlasovala, že "nesmí"). Jednání začalo už v 9:00 hodin, ale v pozdních večerních hodinách ještě zbývalo velké množství důležitých záležitostí k řešení. Radní začali některé body stahovat z programu, ale odmítli změnit pořadí tak, aby se přítomní občané "svého" bodu dočkali. Záměr Rady MČ byl zřejmý: zabránit veřejnému projednání věcných bodů buď jejich stažením a projednáním pouze v Radě, bez účasti veřejnosti, nebo v nočních hodinách, když občané svoji účast vzdají. A pak hurá na prázdniny...
Byl by to postup bezohledný vůči veřejnosti, ale i vůči zaměstnancům úřadu a samotným zastupitelům. Na zmatené noční jednání nebyli zvědavi ani představitelé bývalé opozice, kteří dnešní Radu podporují, a postupně se vytratili. Mušketýři zůstali v menšině. Současná opozice, zastupitelé zvolení na kandidátce Hnutí pro Prahu 11, se rozhodli svým odchodem patnáctihodinové jednání přerušit tak, aby muselo do 14 dnů pokračovat se stejným programem, ale v rozumnou denní dobu. 
.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama