Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2017 9:23:06

Došlo k navýšení ceny dopravního výkonu

Došlo k navýšení ceny dopravního výkonu

O navýšení ceny dopravního výkonu provozu MHD Česká Lípa v roce 2017 o 3,25 Kč na jeden kilometr rozhodlo koncem května na svém jednání zastupitelstvo města.

Zastupitelé rozhodli, že ke stávající smlouvě s dosavadním dopravcem – firmou BusLine – připojí dodatek o navýšení ceny dopravního výkonu od 1. ledna 2017 o příplatek 3,25 Kč za ujetý kilometr. Vyšli tak vstříc požadavku nařízení vlády. 

„S dopravní firmou BusLine jsme vedli několik jednání už od začátku roku. Neměli jsme žádná vodítka, jak postupovat. V každém městě, v každém kraji byla jednání a jejich výsledky jiné. Chtěli jsme, aby navýšení finančních prostředků šlo skutečně do mezd řidičů ve středisku Česká Lípa, aby se nerozplynulo někde ve vzduchoprázdnu. Po dopravci jsme požadovali záruky a kontrolní mechanismy, že peníze skutečně dají do mezd řidičů. Byli jsme krok před jasnou dohodou, a proto nás překvapila jednodenní stávka řidičů na začátku dubna. Jak jsme totiž několikrát avizovali, řidiči o nic nepřijdou, peníze dostanou vyplaceny zpětně. Proto nebyl z jejich strany žádný důvod stávkovat,“ říká místostarostka Alena Šafránková.

Smlouva k zajištění MAD včetně dodatků:

http://www.mucl.cz/smlouva-k-zajisteni-mad/d-20171/p1=1228



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama