Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2017 4:30:00

Péče o pacienty v nemocnicích nesmí být ohrožena

Péče o pacienty v nemocnicích nesmí být ohrožena

Od července budou samostatně pracující sestry u lůžek, na porodnicích a operačních sálech podle vládního nařízení dostávat příplatek 2000 korun.

Opatření velmi potřebné pro stabilizaci zdravotnického personálu v nejvíce ohroženém segmentu poskytované zdravotní péče. Zdravotnice pracující pod dohledem, ošetřovatelé a sanitáři ale na příspěvek nedosáhnou. To neprospěje atmosféře po pravicových vládách personálně zdevastovaných nemocnicích a může přinést nemalé problémy, které mohou případně ohrozit i potřebnou péči pro pacienty. KSČM vyzývá současnou koaliční vládu ČSSD, ANO a KDU-ČSL, aby zajistila dostatek finančních prostředků pro všechny zdravotníky a zdravotnice, kteří poskytují zdravotní péči ve směnném provozu v nemocnicích. Šetření není v tomto případě na místě a ohrožuje především pacienty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama