ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2011 15:36:26

Peněžní dar na dostavbu krajanské školy ve Vídni

Peněžní dar na dostavbu krajanské školy ve Vídni

Dar Školskému spolku Komenský ve Vídni ve výši 40 tisíc eur na dostavbu krajanské školy J. A. Komenského v rakouské metropoli předal v pondělí 27. 6. 2011 hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek společně se svým náměstkem Stanislavem Juránkem.

Finanční příspěvek schválili krajští zastupitelé. „Škola v tuto chvíli prochází rozsáhlou rekonstrukcí, která je financována z rozpočtu města Vídně, rakouského spolkového ministerstva školství a Jihomoravský kraj se rozhodl přispět ze svého rozpočtu," vysvětlil hejtman Michal Hašek, který v dalším průběhu slavnostního odpoledne předal maturitní vysvědčení studentům školy. 

V současné době navštěvuje mateřskou školu 110 dětí, 1. stupeň základní školy 152 dětí, 2. stupeň základní školy 113 dětí a 89 žáků navštěvuje gymnázium. Kvůli zvyšujícímu se počtu žáků byla výuka rozšířena z budovy na náměstí Sebastianplatz i do budovy v ulici Schützengasse. V současné době probíhá rekonstrukce části prostor budovy v ulici Schützengasse pro potřeby výuky tříd reálného gymnázia druhého stupně. S přestavbou se začalo v roce 2010 a s jejím dokončením se počítá v roce 2012.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama