Ing. et Ing. Martin Šmída

Politika nové generace
  • Piráti
  • Olomoucký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2017 12:22:41

Důležitější volby ještě nebyly. Nezahoď svůj hlas!

Důležitější volby ještě nebyly. Nezahoď svůj hlas!

Už jsme to slyšeli mockrát: Kdyby volby mohly něco změnit, už by je dávno zakázali. Ale je to právě tento způsob myšlení, který nikdy nic nezmění.

 Říká se, že nespokojení občané k volbám nechodí. Není to paradox? Právě svou nevolbou pomáhají udržet u moci právě ty politiky, kteří je znechutili. Současní političtí představitelé, místo toho, aby se obhájili, tak házejí špínu jeden na druhého. Celá politika pak vypadá jako kýbl plný špíny.S tím pak souvisí další klasická hláška: Slušnej člověk nemá v politice šanci! Ba, co víc! Slušnej člověk se do politiky ani nehodí! A ono to tak v těch průzkumech opravdu vypadá. Strany a lidi, kteří jsou spojeni s nejrůznějšími skandály, znovu a znovu dostávají hlasy svých věrných a do sněmovny se pravděpodobně opět dostanou. Důležitější však bude, kdo v té sněmovně bude s nimi. Kdo jim bude dýchat na záda, kontrolovat, zveřejňovat, vyvolávat diskuzi a dodávat argumenty. Jsem přesvědčen, že Piráti ve sněmovně můžou Česku jedině prospět. 
Následující volby budou první po mnoha letech, kde nebudou ústředním tématem poplatky v nemocnici či hýbání s daňovými sazbami. Víc, než kdy jindy, půjde především o svobodu a demokracii, ať už to zní jakkoli vznešeně. Žijeme v zastupitelské demokracii, a jedním z úkolů občana-voliče je najít zastupitele, jež bude i jeho hlasem promlouvat v zastupitelských orgánech. A Piráti se nabízejí jako alternativa ke starým zkostnatělým stranám i podnikatelsko-politickým projektům. Dobrovolnický přístup, otevřenost a upřímná motivace lidí, kteří chtějí sdílet snahy o lepší budoucnost, to jsou jen jedny z mnoha argumentů, proč letos k volbám jít a volit Piráty.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama