Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2017 20:59:00

Hrad není dobrým hospodářem

Hrad není dobrým hospodářem

Interpelace poslankyně Věry Kovářové na ministra financí Ivana Pilného ve věci hospodaření KPR na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7. 2017.

Vážený pane ministře, ráda bych se zeptala na to, zda a jak bude Ministerstvo financí reagovat na situaci v Lesní správě Lány, příspěvkové organizaci, spadající pod Kancelář prezidenta republiky.

Před několika týdny zde zasahovala policie a některé pracovníky v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek obvinila. Nejde přitom o první signál, že je zde něco v nepořádku. Na problémy s veřejnými zakázkami upozornil už dřív také Nejvyšší kontrolní úřad.

Chci připomenout, že v posledních letech rozpočet Kanceláře prezidenta republiky i přičiněním Poslanecké sněmovny narůstal, přičemž je otázkou, zda to bylo skutečně dobře odůvodněno nebo jsme jen sedli na lep návrhům, jejichž skutečným smyslem mohlo být vyvádění veřejných peněz nebo přinejmenším umožnění velmi nehospodárného nakládání s nimi. Nechystá se proto pan ministr důkladně ověřit, zda požadavky Kanceláře prezidenta republiky na rozpočet jsou skutečně opodstatněné, případně objem prostředků, se kterými podřízení kancléře Mynáře hospodaří, po důkladné úvaze ořezat?

Dosavadní informace nasvědčují tomu, že Hrad není dobrým hospodářem. Měli bychom na to umět reagovat. Děkuji za písemnou odpověď.

Psali jsme:

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama