Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2017 14:05:21

Chci odmítnout to, že tady se dělá zákon pro jednu firmu

Chci odmítnout to, že tady se dělá zákon pro jednu firmu

Projev na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 14. 7. 2017 k třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o silniční dopravě

Dobrý den, děkuji za slovo. Já bych jenom krátce zareagoval na slova mého předřečníka pana předsedu podvýboru pro dopravu. A skutečně chci odmítnout to, že tady se dělá zákon pro jednu firmu. To je skutečně velmi špatně pochopeno. Tady prostě je střed, řeknu takových nových trendů, nových technologií s tím oborem, který je poměrně dost... poměrně, je výrazně přeregulovaný a samozřejmě to, že se tady ty nové, řeknu, nové platformy objevují, tak to je důsledek té přeregulovanosti v oboru taxislužeb.

A tady, já to jednoznačně kladu za vinu Ministerstvu dopravy, že ten problém se objevil v uvozovkách až ve chvíli, kdy se tady objevila novela zákona o silniční dopravě. Na to jsme měli být připraveni. Tím nemyslím nějakými pracovními skupinami nebo nějakými semináři. Na to jsme měli být připraveni legislativně v okamžiku, kdy ta novela sem putovala. A měli jsme tušit, že ta diskuse tady vypukne.

To znamená, že Ministerstvo dopravy na jedné straně zaspalo, na druhé straně tady řešíme obor, který je totálně přeregulovaný, to je ta klasická taxislužba, a na druhé straně tady máme, a tady skutečně nesouhlasím s mým předřečníkem panem poslancem Foldynou, ne jednu firmu někde ze zahraničí, ale to je jedna dnes a zítra jich může být dalších pět. To znamená, že to je důsledek té přeregulovanosti, které jsou na straně právě té taxislužby. A že to nejsou jenom taxislužby, o tom jsem tady mluvil už několikrát, protože stejný problém můžeme mít s ubytováním, stejný problém můžeme mít třeba s nebankovními půjčkami atd.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama