PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2011 10:04:00

Zástupci nemocnic v kraji jednali o spolupráci

Zástupci nemocnic v kraji jednali o spolupráci

Prvního pracovního jednání se zúčastnili odborníci ze všech pěti zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji.

„Na toto setkání bude navazovat řada dalších. Naším cílem je vytvořit koncept strategie zdravotnictví v našem regionu a stanovit podobu a rozložení zdravotní péče v Karlovarském kraji," vysvětlil radní pro oblast zdravotnictví Václav Larva. Součástí celého procesu bude rovněž deklarovat Karlovarskou krajskou nemocnici a.s. jako krajské, spádové, specializované pracoviště, především proto, aby jej v této úrovni začaly respektovat zdravotní pojišťovny a došlo tak k navýšení úhrad za poskytování zdravotní péče.

  „Lůžková zdravotnická zařízení v kraji by měla spolupracovat, zejména v oblasti intenzivní péče. Významnou roli zde hraje výstavba Pavilonu akutní medicíny a centrálního vstupu v nemocnici Karlovy Vary," uvedl Václav Larva s tím, že určitá spolupráce mezi zdravotnickými zařízeními již funguje, je nutné ji ale písemně definovat. „Je nezbytné, aby se dalších jednání účastnili i zástupci zdravotních pojišťoven. Jako člen dozorčí rady VZP se budu podílet jednáních, jejichž cílem bude dojednat se zdravotními pojišťovnami statut KKN a.s. jako krajského zdravotnického zařízení," sdělil hejtman Josef Novotný.

 Předmětem dalšího jednání bude diskuse nad konkrétními návrhy nad podobou a rozložením zdravotní péče v Karlovarském kraji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama