MUDr. Gabriela Pecková

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2017 4:38:00

Sami Číňané by tyto nelidské praktiky – obchod s orgány - nikdy nepřiznali

Sami Číňané by tyto nelidské praktiky – obchod s orgány - nikdy nepřiznali

MUDr. Gabriela Pecková na Facebooku k nelegálnímu obchodu s orgány

Nelegálním obchodem s orgány se opakovaně zabývá i Rada Evropy a já jsem jako člen parlamentního shromáždění RE byla před 2 týdny oslovena, abych zpravodajovala rezoluci, která by měla být výstupem z rozsáhlého sledování a sbírání informací o situaci v Číně i dalších zemích se získáváním orgánu pro transplantace. Moc mně mrzí, že budu muset vzhledem k nadcházejícím volbám odmítnout. Je naprosto klíčové provést důsledné šetření, zprávu dokončit a rezoluci formulovat. Nevím kolik pravdivých informací bych dokázala nashromáždit, ale pokud bych se pravdě alespoň přiblížila, byl by to úspěch. Sami Číňani by tyto nelidské praktiky nikdy nepřiznali, i když už samotné detailní vyšetření vězňů, včetně tzv. HLA typizace, nutné k posouzení shody dárce a příjemce, by se starostlivostí a péčí o vězně vysvětlovala asi obtížně. Existují sice výpovědi lékařů, kteří byli donuceni odběry orgánů provádět, ale použitelných důkazů např. pro soudní řízení u soudu pro lidská práva nejspíš dost není. A i kdyby bylo, co by si si z takových verdiktů Čína asi dělala ? Nic!

Jediná cesta k nápravě je proto doma, v demokratických, kulturních zemích, tam je nutné nastavit podmínky a legislativu tak, aby ubyli odběratelé, zájemci o takové “zboží“. Například, aby následná zdravotnická péče nebyla hrazena z veřejného zdravotního pojištění a podobně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama