Ing. Václav Novotný

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2017 10:12:00

Přínos ministra Hermana je nulový

Přínos ministra Hermana je nulový

Zákon o kultuře, zákon o veřejnoprávní instituci v kultuře, nový památkový zákon či zákon o státním fondu kultury sliboval prosadit v tomto volebním období ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

„V programovém prohlášení vlády se jasně říká, že koalice přijme zákon o kultuře, zákon o veřejnoprávní instituci v kultuře, který odstraní nedostatky dnešních příspěvkových organizací, odpolitizuje je a zajistí jejich stabilní financování. Dále nový památkový zákon, novelu zákona autorského a zákonů mediálních. Žádný z nich ani zdaleka nemíří do finále legislativního procesu, a co nevidět tu máme nové volby: z toho je naprosto patrné, že pan ministr Herman ve své roli naprosto selhal a jeho přínos pro českou kulturu – snad až na to, že je zdatný vernisážový rétor – je naprosto nulový,“ říká Václav Novotný (TOP 09), který v minulém volebním období působil na pražském magistrátu jako náměstek pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Novela zákona o Státním fondu kultury ČR se nachází v prvním čtení, je navíc nekoncepční a obsahově zcela nedostatečná, neboť přináší pouze kosmetické změny. Nový památkový zákon kvůli kritice odborné veřejnosti Parlamentem ČR vůbec neprošel, novelu zákona autorského Senát nazval legislativním paskvilem a na návrhu zákona o kultuře a zákona o veřejnoprávní instituci v kultuře ministr nezačal pracovat vůbec, přičemž tyto dva zákony měly mít tu nejvyšší prioritu.

„S ohledem na zmíněný stav legislativních prací si troufám tvrdit, že panu Hermanovi je česká kultura naprosto lhostejná. Jestli toto má být výsledek tři a půl roku jeho působení na ministerstvu, tak to je opravdu žalostné,“ dodává bývalý pražský náměstek pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Václav Novotný (TOP 09).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama