Petr Bajer

  • Soukromníci
  • Holice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2017 12:36:00

Koalice by nahrála hnutí ANO, což by byla obrovská tragédie

Koalice by nahrála hnutí ANO, což by byla obrovská tragédie

Rozchod lidovců se starosty pomůže podle předsedy Soukromníků pravici

 Rozchod KDU - ČSL s uskupením Starostové a nezávislí pomůže podle předsedy Strany soukromníků ČR Petra Bajera možné středopravicové koalici, která by se po říjnových volbách mohla ujmout vlády. "Lidovci se starosty, alespoň podle průzkumů, neměli šanci dosáhnout desetiprocentní hranice pro vstup do sněmovny, což by jednoznačně nahrálo hnutí ANO, které by získalo ještě větší dominanci. To by byla obrovská tragédie pro celou republiku," řekl Bajer. Reagoval tak na usnesení úterního celostátního výboru STAN, podle kterého půjde uskupení do sněmovních voleb samostatně.

Předseda Soukromníků dodal, že si je vědom, že KDU - ČSL je stále spoluzodpovědná za tvorbu zákonů, které likvidují drobné podnikání. "Tedy většiny zákonů přijatých touto agrolevicovou vládou. Je ale možné, že lidovci budou jazýčkem na vahách při vytváření naší budoucí vlády a je třeba s nimi počítat do možné koalice, musí se však v budoucnu aktivně podílet na odstranění nesmyslů, které sami přijali," zdůraznil Bajer.

Jak dodal, i proto se Soukromníci domluvili na spolupráci s Občanskou demokratickou stranou, pro ně jedinou pravicovou alternativou, aby kandidovali na jejích kandidátkách. "Podle smlouvy o spolupráci je nejen podporujeme, ale našich čtyřicet kandidátů je i ve všech krajích na kandidátkách do podzimních parlamentních voleb," uvedl Bajer. Ten je osobně na třetím místě kandidátky ODS do poslanecké sněmovny v Pardubickém kraji a doufá, že lidé nejen přijdou k volbám, ale budou si i kandidáty tzv. "kroužkováním" vybírat. "Tento výběr kandidátů může fungovat i naopak, ale hlas pro tuto kandidátku se vždy bude počítat," řekl Bajer.

"Může se stát, že z historického hlediska někteří pravicoví voliči nemusejí věřit přímo ODS, že vše dodrží, my bychom proto mohli být garanty toho, že tomu tak bude," zdůvodňuje spolupráci Petr Bajer. Na mysli má například absolutní odmítání spolupráce s hnutím ANO. Dále hodlá podle Bajera Strana soukromníků ČR prosazovat zrušení EET, kontrolních hlášení a zákazu kouření v restauracích. "To vše je nejen likvidační pro soukromé podnikatele, nevyhovuje to ale ani lidem a hlavně to odporuje principům svobodné společnosti," řekl předseda Soukromníků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama