Edvard Kožušník

Svět není ani černý ani bílý
  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2011 13:45:00

Touží hejtman Eichler po slávě a uznání?

Touží hejtman Eichler po slávě a uznání?

Reakce E. Kožušníka na vyjdáření S. Eichlera.

Pan hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler dnes obvinil poslance Evropského parlamentu Edvarda Kožušníka, že si neoprávněné připisuje zásluhy na získání finančních prostředků z Fondu solidarity EU na pomoc povodní zasaženého Libereckého kraje. A dále, že vyzdvihuje zásluhy prvního místopředsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky a starosty města Frýdlant v Čechách Dana Ramzera. Přičemž pan hejtman upozorňuje na to, že ani jeden ze jmenovaných politiků se na podání žádosti do Fondu solidarity EU nijak nepodíleli.

 Bohužel vůbec netuším, o co panu hejtmanovi jde. Vím však zcela jistě, že mně a mým kolegům jde v prvé řadě o pomoc obyvatelům a postiženým obcím. Pan hejtman však asi prahne po něčem jiném, jestli po slávě, to netuším. Z jeho vyjádření nabývám pocitu, že je uvězněn v kanceláři svého hejtmanství, kde se opájí před zrcadlem, které nutí odpovídat na otázky typu: zrcadlo, zrcadlo, kdo jediný a nejlépe pracuje pro Liberecký kraj?

 Kdyby pan hejtman řádně četl a neprahnul jen po slávě a uznání, tak by si v tiskové zprávě http://www.kozusnik.eu/1263.html, která vyšla 5.7. 2011, mohl přečíst následující vyjádření:

 „Podle Edvarda Kožušníka má největší zásluhu na tom, že se České republice podařilo získat tak významnou sumu na odstranění škod, zejména samospráva, která velmi statečné zvládla celou povodňovou situaci, a také vláda, která se v této otázce ukázala jako velmi akceschopná. "Jsem velmi potěšen, že vláda včas zareagovala na výzvu, kterou jsme iniciovali společně se starostou Frýdlantu Danem Ramzerem a dnešním 1. místopředsedou Senátu Přemyslem Sobotkou. Stihnout v takto krizové situaci desetitýdenní lhůtu pro podání žádosti o prostředky bylo pro Českou republiku velmi náročné. Zejména bych rád pochválil samosprávu za to, jak rychle dokázala vyčíslit povodňové škody na veřejném majetku. Bez osobního nasazení zástupců samosprávy bychom o prostředky z Fondu solidarity pro Liberecký kraj přišli," dodal Kožušník."

 Z uvedeného textu je patrné, že největší kus práce na získání prostředků udělala samospráva, která zvládla šibeniční termín pro vyčíslení škod, a dále pak vláda, která jediná může žádost o pomoc z Fondu solidarity EU podat. Evidentně jsem se ve výše uvedeném tiskovém prohlášení dotknul pana hejtmana, že jsem nepoděkoval na prvním místě jemu. Jsem totiž přesvědčen, že úspěch žádosti je dán poctivou a každodenní prací všech zástupců samosprávy na Liberecku, všech starostů, místostarostů, členů rad obcí, zaměstnanců obecních úřadů, hejtmana a zástupců hejtmana, rady Libereckého kraje, stejně jako pracovníků krajského úřadu. Panu hejtmanovi Eichlerovi bych tak rád připomenul, že je jen jedním ze zástupců samosprávy, stejně jako europoslanec je jedním ze 754 europoslanců.

 Na tomto místě pak mohu pana Eichlera ubezpečit, že si jeho nářky nevezmu k srdci a ani v budoucnu nebudu na prvním místě děkovat jemu, ale těm, kteří si poděkování skutečně zaslouží.

 Několik odkazů, jak se výše uvedená trojice Kožušník, Sobotka a Ramzer angažovali v získání prostředků z Fondu solidarity EU:

 7.8. 2010 první iniciace o otevření Fondu solidarity pro Liberecko http://www.kozusnik.eu/kozusnik-chce-penize-pro-povodnemi-postizeny-liberecky-kraj.html

 24.8. 2010 Apel na vládu ve kterém Ramzer, Sobotka a Kožušník mimo jiné žádají vládu o podání žádosti o pomoc z Fondu solidarity EU http://www.kozusnik.eu/starosta-frydlantu-se-sobotkou-a-kozusnikem-tlaci-na-vladu.html

 31.8. 2010 Přepis tiskové konference předsedy vlády Petra Nečase a Dana Ramzera k financování povodňových škod, kde se mimo jiné hovoří o podání žádosti o pomoc z Fondu solidarity EU http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/tiskove-konference/tiskova-konference-k-financovani-povodnovych-skod--31--srpna-2010-75665/

 Edvard Kožušník
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama