ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2017 15:48:59

Eva Štixová převzala stříbrnou plaketu Bohumila Kulhánka

Eva Štixová převzala stříbrnou plaketu Bohumila Kulhánka

Na letošní kulturní akci Nebe plné padáků se předávaly stříbrné plakety Bohumila Kulhánka. Ty uděluje Městský obvod Plzeň 3 od června 2008 významným plzeňským osobnostem nebo lidem, kteří podpořili plzeňské počiny či akce.

Mezi letošní nominované patřila i předsedkyně Židovské obce Eva Štixová.

Paní Štixová se ale bohužel nemohla v červnu ze zdravotních důvodů zúčastnit slavnostního předání.  

„Rozhodli jsme se, že paní Evu Štixovou pozveme k nám na úřad a plaketu jí dodatečně předáme. Snad jsme jí alespoň trochu vynahradili slavnostní okamžik, o který v červnu přišla,“ říká Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu.  

Předání plakety byli přítomni i místostarostové MO Plzeň 3 Radoslav Škarda a David Procházka. Zástupci centrálního obvodu pak setrvali s paní Štixovou v kratším přátelském rozhovoru.  

Eva Štixová se narodila během druhé světové války a první roky svého života strávila v koncentračním táboře v Terezíně. Jako jedna z mála z plzeňské židovské komunity přežila holocaust. V současné době se jako předsedkyně Židovské obce v Plzni zasloužila o rekonstrukci dvou významných plzeňských staveb a těmi jsou Stará synagoga a rovněž Velká synagoga, která je zároveň i jednou z dominant města Plzně a místem, kde se setkává plzeňská kulturní veřejnost.    

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama